Sanatate Sfaturi si sugestii

Sfaturi eficiente pentru combaterea durerilor articulare

Sfaturi eficiente pentru combaterea durerilor articulareSecretul unor articulatii sanatoase a fost dintotdeauna miscarea, prea multa lume practicand un stil de viata sedentar, care nu permite schimbarea deasa a pozitiei membrelor, de aici aparand apoi o serie intreaga de probleme de sanatate, cu efecte dintre cele mai neplacute asupra calitatii vietii.

Ca masuri utile, la indemana oricui, prin care se pot preveni durerile articulare si alte probleme legate de mobilitatea membrelor, medicii ne cer cu tarie sa punem in practica si urmatoarele recomandari:

1. Schimbari dese ale pozitiei pe parcursul intregii zile

Indiferent daca sedem la televizor, citim o carte, lucram concentrati la un proiect sau pur si simplu ne relaxam, este bine sa schimbam des pozitia si sa ne mai si ridicam la intervale regulate pentru a solicita articulatiile corespunzator si a nu intepeni in aceeasi pozitie timp indelungat.

2. Evitarea efortului dupa accidente sau dupa inflamarea articulatiilor

Solicitarea intensiva a articulatiilor atunci cand am suferit un accident in zona respectiva sau avem o inflamatie cauzata de diversi factori trebue evitata deoarece organismul are nevoie de repaus si de un tratament adecvat pentru a-si reveni. Cei care nu respecta acest lucru risca serios sa se imbolnaveasca de artrite sau sa agraveze o conditie si asa riscanta a organismului. Durerile articulare ne vor atentiona constant ca trebuie sa ne odihnim mai mult si e bine sa ascultam de aceste semnale pana ce ne vom vindeca multumitor.

3. Mentinerea greutatii la un nivel adecvat

Kilogramele in plus genereaza multe afectiuni de sanatate, iar problemele articulare sunt doar una dintre acestea. Cu cat mai repede se iau deci masuri de scadere in greutate cu atat mai bine va fi pentru intregul organism, disparand solicitarile mari cauzate de ingrasarea in exces.

4. Evitarea efortului intensiv inainte de incalzirea prealabila a corpului

Fie vorba despre o sedinta de antrenament la sala de sport sau de o munca fizica mai grea, nu trebuie niciodata sa se solicite din start musculatura si articulatiile ci este recomandat sa se incalzeasca adecvat trupul pregatindu-l pentru un efort fizic marit. Tinerii de obicei nu baga in seama aceasta recomandare si regreta mai tarziu cand ajung sa sufere de dureri articulare prezente exact in zonele mai des solicitate in trecut.

5. Cresterea armonioasa a masei musculare pentru un echilibru mai bun

O musculatura bine dezvoltata si intretinuta corespunzator va ajuta sistemul osos sa isi mentina mai usor echilibrul si de aceea se recomanda o dieta corecta si practicarea de miscare fizica pentru a se dezvolta multumitor masa musculara.

6. Adoptarea periodica a unei diete antiinflamatorii

Carnea de peste, fructele si legumele cu rol bun in detoxifiere, alimentele cu efect antiinflamator si evitarea excesului de sare si condimente picante pot face minuni pentru articulatii, iar un aport util de calciu din lactate si alte produse specifice va ajuta la intarirea sistemului osos.

7. Asumarea unei pozitii corecte in mers si evitarea ridicarii de greutati

O postura corecta la mersul pe jos poate preveni eficient durerile articulare prin solicitarea buna a intregului corp, putandu-se uneori creste pasul in mers pentru a se obtine un plus de arderi si a se depune un efort mai mare. In paralel, trebuie sa se evite pe cat posibil cararea si ridicarea deasa de greutati, care solicita intensiv atat articulatiile mainilor cat si pe acelea ale picioarelor.

8. Tratarea corecta a traumatismelor membrelor inferioare sau superioare

Orice traumatism am avea de suferit, mai grav sau mai putin grav, trebuie tratat cu maxima seriozitate, plecand de la simplele comprese cu gheata si pana la metodele stiintifice utilizate de catre medicul specialist pentru tratament si recuperare. Simpla lipire a oaselor sau refacerea completa a articulatiilor nu va fi de ajuns, fiind mai intotdeauna nevoie si de un bun program de recuperare care sa redea membrului afectat buna parte din mobilitatea sa initiala.

Mobilitatea crescuta a intregului corp se obtine mai ales prin miscare, iar cine practica un sport de intretinere si dezvoltare a flexibilitatii membrelor merita laudat, dar nici macar asemenea sedinte utile de exercitii fizice nu vor fi de ajuns daca nu se respecta sfaturile medicilor in ce priveste pozitia corecta la mersul pe jos, pozitia corecta pe scaun sau in pat si evitarea constanta a mentinerii unei pozitii fixe, indiferent de situatie. Sunt recomandari utile de care trebuie sa tinem cu totii seama si cu atat mai mult persoanele trecute de prima tinerete.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu