Retete dietetice Sanatate

Retete pentru silueta: Ghiveci rece de legume


Ghiveci de legume

E sanatos sa mâncam legume, stiu. Cu toate astea nu ma dau în vânt dupa meniurile de tip ghiveci, dar am gustat de curând o combinatie care m-a cucerit si era inevitabil sa nu ti-o împartasesc si tie.

E un soi de amestec de legume care poate fi consumat si cald, dar, din punctul meu de vedere, cel mai delicios este rece, aplicat peste pâine prajita.

Pentru a-l prepara ai nevoie de: o vânata, 1kg de gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe mari, 3 rosii, sare si piper, putin ulei si putina faina de grâu.

Vânata o speli bine si o tai felii subtiri (cu tot cu coaja). Presari putina sare peste felii si le asezi pe o hârtie absorbanta pentru a elimina excesul de apa. Ulterior le dai prin

faina de grâu si le prajesti în foarte putin ulei pe ambele parti. Scoti feliile tot pe hârtie pentru a scapa de ulei si le tai în patru.

Separat coci gogosarii si apoi îi cureti de pielita si de seminte si îi tai fâsii. Rosiile le cureti de pielita si de seminte si le tai cubulete. Ardeiul gras îl speli, îl cureti si îl tai cât mai marunt. Ceapa o tai si pe ea cât poti de mic.

Încingi o tigaie cu putin ulei si începi sa înabusi întâi ceapa, apoi adaugi rosiile, gogosarii copti, ardeiul si la final feliile de vânata prajite si taiate în patru. Adaugi putina apa, doar cât sa aiba loc legumele sa fiarba, acoperi tigaia si lasi totul la foc mic pâna ce amestecul se leaga iar ingredientele sunt fierte bine. Asezonezi cu sare si piper dupa gust si ai obtinut o mâncare delicioasa si sanatoasa. Pofta buna!

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu