Sanatate Sfaturi si sugestii

Puteti slabi mai usor introducand la dieta voastra semintele de Salvia hispanica

Puteti slabi mai usor introducand la dieta voastra semintele de Salvia hispanicaCultivate de mii de ani in America de Sud si consumate in antichitate de catre azteci si mayasi, semintele de Salvia hispanica (Chia) sunt o descoperire de data relativ recenta pentru occidentali, multi medici deja recomandandu-le pacientilor lor pentru un mai bun control al greutatii corporale sau pentru alte probleme de sanatate care pot fi ameliorate printr-o dieta echilibrata.

Bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, proteine si fibre alimentare, semintele de chia (Salvia hispanica) sunt superioare prin continutul lor energetic si nutritional atat uleiului de peste cat si produselor din soia sau altor legume bogate in acizi grasi esentiali, acest supliment alimentar oferind rapid senzatia de satietate si suplinind organismul cu multe dintre nutrimentele de care are nevoie in fiecare zi.

Benefice pentru curele de slabit, semintele de Chia sunt de asemenea utile si pentru controlul tensiunii arteriale si scaderea colesterolului din sange, sistemul imunitar fiind bine stimulat prin consumul zilnic de cantitati moderate din aceste uimitoare seminte cultivate peste ocean.
Stabilizand rapid concentratia de zahar din sange, semintele de Chia pot preveni contractarea diabetului, fiind foarte eficiente si pentru prevenirea si ameliorarea inflamatiilor din organism. Introduse corect la o dieta de detoxifiere a organismului, semintele de Chia (Salvia hispanica) ajuta la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv intestinul subtire si colonul beneficiind astfel de o sedinta de detoxifiere pe cinste.

Spre deosebire de alte seminte, utile si acestea pentru stimularea sistemului imunitar, dar usor perisabile, semintele de Chia contin unii antioxidanti care permit mentinerea lor in stare optima pentru intervale lungi de vreme, cumparatorii putand astfel depozita cantitati mai mari din acest supliment alimentar pentru perioade indelungate.

Aproximativ 2 linguri de seminte de Chia consumate zilnic vor oferi organismului nostru circa 7 grame de fibre alimentare, 2 grame de proteine, 200 grame de calciu si 5 grame de acizi grasi omega 3, alaturi de aceste substante in semintele de Chia fiind prezente si alte minerale si vitamine de bun folos pentru sanatate precum zincul, magneziul, fierul, fosforul sau vitamina B3.

Utile si pentru sustinerea adecvata a sistemului nervos, semintele de Chia pot fi consumate ca atare sau pot fi macinate ori introduse sub forma de condiment in preparatele culinare sau unele bauturi fortificate cu seminte de Chia. In toate situatiile, aportul de Salvia hispanica va fi benefic pentru sanatatea organismului, semintele avand un gust placut, asemanator celui de nuca, si fiind rapid digerate chiar si daca sunt inghitite intregi, fara a le mai macina.

In magazinele noastre naturiste, semintele de Chia provenind din America de Sud pot fi procurate la preturi de aproximativ 15 lei/100 grame, doritorii fiind liberi sa le incerce puterea lor nutritiva fara a se teme de efecte secundare. Medicii recomanda aportul de seminte de Chia mai ales pentru curele de slabit si sanatatea sistemului circulator, dar acest supliment alimentar va fi util de asemenea si pentru stimularea sistemului vostru imunitar, in acest fel fiind cu totii putin mai sanatosi si mai bine protejati de boala.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu