Diete Sanatate

Programul complet pentru a “fi in forma”!

Programul complet pentru a “fii in forma”!Te-ai intors din vacanta si vrei sa intri din nou in ritm? N-ai plecat nicaieri in concediu si totusi incerci sa gasesti energia necesara de a te implica cu acelasi entuziasm in proiecte? Te simti coplesit si ai impresia ca nu-ti mai ajunge timpul sa rezolvi toate problemele cotidiene?
Editura AMALTEAcontinua traditia publicand inca o carte exceptionala care sa raspunda nevoilor cititorilor.
 
Presedintele Estee Lauder Company, Hyatt Corporation, Citigroup Private Bank , Merill Lynch, Forrester Research, Motorola University sau McDonald’s Corporation o aclama si apeleaza la ajutorul lui in programele lor de training.
De ce?
Deoarece cheia atingerii performantei este gestionarea energiei. Viata este o serie de sprinturi, iar ritmul in care traim este din ce in ce mai alert.
Tony Schwartz si Jim Loehr demonstreaza ca gestionarea timpului nu mai este o solutie viabila.
Numarul de ore dintr-o zi este fix, dar calitatea energiei pe care o avem la dispozitie nu este.
       In acest sens, e nevoie de un proces de schimbare, proces ce are la baza 4 principii.
Astfel, trebuie avut in vedere ca:

  1. implicarea totala se bazeaza pe 4 surse de energie, separate dar relationate intre ele – fizica, emotionala, mentala si spirituala;
  2. fiindca energia se diminueaza ata daca e folosita excesiv cat si daca nu este folosita in totalitate trebuie sa echilibram consumul de energie cu perioadele de refacere a acesteia
  3. pt a ne consolida capacitatea, trebuie sa trecem dincolo de limitele normale, antrenandu-ne in acelasi mod sistematic ca sportivii de elita
  4. ritualurile de energie pozitiva-rutine specifice pentru mentinerea nivelului de energie-sunt cheia unei imlicari totale si a performantei.

 
       In calea performantei pot sta factori precum: nivel scazut de energie, nerabdare, atitudine negativista, lipsa de profunzime a relatiilor si lipsa de pasiune.
Deaceea, realizarea unei schimbari de durata este un proces in 3 parti:
definirea scopului – confrunatrea cu adevarul – actiunea.
Scopul presupune definirea unei viziuni la nivel personal si profesional, tinand cont de cele mai importante valori din viata ta.
Este, insa, inevitabil sa stabilesti un curs al schimbarii pana cand nu poti analiza sincer unde te aflii in prezent, fara a te confrunta cu adevarul. De foarte multe ori vedem viata prin ochelari roz, ne punem in postura de victime sau negam pur si simplu ca alegerile pe care le facem au un impact asupra calitatii, cantitatii, fortei si concentrarii propriei energii.
Actiunea presupune crearea unui plan de dezvoltare personala bazat pe ritualul energiei pozitive. Crearea ritualurilor presupune definirea foarte atenta a comportamentelor si punerea lor in aplicare la momente specifice.
 
Condimentata cu povesti de viata, in aceasta carte ne putem regasi cu totii si, mai mult, putem profita de experienta celorlalti  pentru a gasi starea de bine generala.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu