Sanatate Sfaturi si sugestii

Produse naturale pentru cresterea parului

Produse naturale pentru cresterea paruluiStresul fizic cauzat de factorii de poluare cumulat cu vopsirea repetata a parului duce in timp la rarirea si chiar pierderea podoabei noastre capilare, dar avem din fericire la indemana si mijloace simple si complet naturale de combatere a caderii si/sau raririi parului, unele dintre cele mai bune produse recomandate in acest sens fiind si:

1. Extrasul din fructele palmierului pitic numit Serenoa repens a intrat relativ recent pe piata produselor naturiste si poate fi folosit atat intern cat si extern pentru a se combate si stimula cresterea armonioasa a parului, alaturi de alte intrebuintari de tip medical ale sale.

2. Banala urzica este unul dintre remediile stramosesti pentru combaterea caderii parului si stimularea cresterii parului, o forma utila de aplicare a sa fiind si maceratul la rece in ulei de masline pentru 2-3 saptamani, urzicile putand fi tinute astfel la intuneric intr-un borcan de sticla si apoi folosite pentru a se masa periodic scalpul cu acest macerat de exceptie si simplu de preparat. Da rezultate bune si in combinatie cu capsulele de Serenoa repens, care pot fi luate intern.

3. Rozmarinul este de asemenea folosit de secole pentru stimularea cresterii parului, ajutand la imbunatatirea circulatiei in zona capului si putand fi folosit atat intern cat si extern, pentru masajul energic al scalpului. Cateva picaturi de ulei esential de rosmarin combinate cu ulei de masline de buna calitate vor face garantat o treaba buna.

4. Extrasul uleios de jojoba poate fi folosit ca atare pentru masarea scalpului sau se poate combina cu balsamul de par favorit, promovand la superlativ cresterea si indesirea parului.

5. Sampoanele naturale pe baza de germeni de grau, lapte de nuca de cocos si/sau aloe vera sunt si acestea eficiente pentru prevenire si pentru stimularea cresterii parului, curatind foarte bine porii scalpului si permitand regenerarea rapida a firelor de par.

6. Frunzele proaspete de menta sau uleiul esential de menta stimuleaza foarte bine cresterea parului, cu mentiunea ca uleiul esential trebuie diluat in apa sau ulei de masline pentru a nu irita scalpul daca este aplicat ca atare.

7. Brusturele stimuleaza de asemenea la superlativ cresterea parului, atat frunzele cat mai ales extrasul din radacina de brusture ajutand garantat la cresterea si indesirea pe cale naturala a firelor de par.

8. Nu in ultimul rand, frunzele proaspete de lavanda sub forma de macerat la rece in ulei de masline (se pastreaza aproximativ o luna in borcan sigilat si la intuneric) sau infuzia de lavanda pot fi folosite pentru masarea scalpului, ajutand atat la cresterea parului cat si la indepartarea definitiva a matretei.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu