Diete Sanatate

Precautii de considerat pentru o dieta de succes

Precautii de considerat pentru o dieta de succes
Se stie ca dietele de succes fac deseori referire si la miscarea fizica, dar si la rationalizarea atenta a portiilor la masa insa pentru multi dintre noi este nevoie de un adevarat exercitiu de vointa pentru a fi capabili sa atingem niste obiective minimale.

1. Foarte utila pentru orice dieta alimentara s-a dovedit a fi tinerea unui jurnal in care sa se treaca nu doar meniul de la cele 3 mese zilnice, dar si gustarile dintre mese si chiar si paharele de suc sau de alcool consumate peste zi. Jurnalul alimentar este cea mai sigura modalitate de cuantificare a caloriilor si de ajustare a portiilor zilnice, dupa caz.

2. In special pentru cresterile nejustificate in greutate, principala vina o au gustarile servite la intamplare, pe tot parcursul zilei, fara a se oferi suficienta atentie la ingredientele care compun aceste gustari. Recomandat in asemenea situatii este sa se apeleze mai des la gustari preparate acasa, cu ingrediente sanatoase si sarace in calorii.

3. Un alt factor de risc pentru orice dieta este alimentatia pe fond nervos, cand se apeleaza la portii suplimentare de mancare pentru a se mai potoli putin niste stari emotionale puternice si nu pentru a se indeparta senzatia de foame. Asemenea obicei alimentar este deosebit de periculos pentru sanatate si trebuie eliminat complet, de foarte timpuriu.

4. Sosurile, cremele si pastele…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu