Sanatate Sfaturi si sugestii

Porii largiti solicita mereu o ingrijire mai atenta a tenului!

Porii largiti solicita mereu o ingrijire mai atenta a tenului!Porii sunt parte integranta din mecanismele care ne ajuta sa avem o piele sanatoasa si frumoasa, facilitand sau dimpotriva blocand hidratarea corespunzatoare si necesitand de aceea o atentie marita pentru obtinerea unor rezultate mai bune.

Cei mai multi dintre noi uitam cu totul ca pielea noastra este prevazuta cu pori deoarece porii nostri isi fac treaba fara sa ne dea batai de cap, dar exista si persoane unde porii apar mai largiti de la natura deoarece pielea lor este mai groasa, dar si mai grasa decat la restul persoanelor.

Pentru asemenea persoane, inaintarea in varsta coincide cu aparitia unor probleme speciale ale tenului si a pielii, generate exact de conditia lor, unde porii sunt mai largiti decat la alte persoane. Pielea se va ingrosa cu trecerea timpului, facand porii mai vizibili, iar celulele moarte nu vor intarzia sa se aseze pe aici, ingreunand activitatea si asa suprasolicitata a porilor largiti.

Cu cat mai largi sunt porii, cu atat mai des va fi necesara curatarea lor, iar baia sau dusul nu pot fi niciodata de ajuns intr-o asemenea situatie. Exfolierile sunt de aceea obligatorii, circa 3 pe saptamana si facute cu solutii bune, care sa curete porii in profunzime.

Cu ajutorul unor masti speciale pentru ten si creme pentru corp este in prezent posibila "detoxifierea" porilor largiti concomitent cu micsorarea lor in diametru, in acest mod fiind eliminata murdaria si toxinele din piele si obtinandu-se si un aspect mai placut la final.

Solutiile pe baza de alfa hidroxi acizi, vitamina C sau retinol vor aduce un plus de sanatate pentru pielea cu porii largiti regland activitatea glandelor sebacee si de asemenea miscorand porii largiti.

Unii antioxidanti pot creste productia de colagen, facand astfel pielea mai elastica, iar acest lucru va fi cu atat mai benefic cu cat se inainteaza in varsta. Celulele moarte sunt indepartate suplimentar si pe aceasta cale, curatindu-se porii in profunzimea lor.

Multe saloane de frumusete de asemenea ofera tratamente speciale pentru porii largiti, iar tarifele lor nu sunt atat de mari incat sa nu isi permita mai oricine si cateva sedinte lunare la un salon de infrumusetare mai de doamne-ajuta.

In sfarsit, un machiaj inspirat va putea uniformiza aspectul tenului, facandu-l sa arate mai sanatos si mai placut, dar machiajul nu este nicidecum solutia ideala pentru porii largiti ci doar o solutie de ordin cosmetic, care ascunde fara a trata problema de fond.

Pana la ora actuala nu exista inca un tratament medical pentru reducerea porilor largiti, dar se desfasoara mai multe studii in aceasta directie, fiind de sperat ca viitorul sa aduca noi tratamente sigure si de mare succes pentru aceasta problema destul de sensibila de sanatate, care poate reduce cu mult increderea in sine a unei persoane.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu