Sanatate Sfaturi si sugestii

Evitati cosmeticele pe baza de petrol pentru a avea buzele si pielea mai sanatoase

Evitati cosmeticele pe baza de petrol pentru a avea buzele si pielea mai sanatoaseBuzele uscate sau chiar crapate pot reprezenta un mare disconfort pentru orice femeie, astfel de stari putand sa apara mai ales in urma abuzului de cosmetice pe baza de petrol sau a altor cosmetice care actioneaza ca o bariera pentru umiditate, impiedicand saliva si lichidele sa ne hidrateze buzele corespunzator.

In special rujurile pe baza de petrol pot bloca hidratarea corecta a buzelor, multe femei preferandu-le in necunostinta de cauza deoarece poseda un luciu mai atragator decat altele, dar fiind si mai periculoase decat alte produse cosmetice pentru intretinerea buzelor. Petrolul continut de aceste cosmetice are un rol pur decorativ, in multe zone ale globului fiind adesea adus la cunostinta opiniei publice rolul negativ jucat de petrol pentru intretinerea corecta a buzelor sau a tenului.

Rujurile naturale pe baza de uleiuri organice, antioxidanti, minerale sau ceai verde sunt ceva mai prietenoase din acest punct de vedere, buzele primind un plus de vitamine si putand de asemenea sa ramana si bine hidratate peste zi. Alternativ, unele femei pot prefera si alte formule de ingrijire si infrumusetare a buzelor asa cum sunt cosmeticele tip strugurel cu aloe vera sau aroma de fructe, produsele pentru buze cu coenzima Q10 si diverse alte glosuri si creme reparatorii pentru buze.

Foarte bune mai ales pentru ingrijirea buzelor crapate sau foarte uscate sunt si produsele pe baza de acid hialuronic care mentin umiditatea la un nivel marit astfel incat buzele sa revina repede la o stare buna de hidratare, recapatandu-si aspectul lor frumos si sanatos. De evitat insa vor fi mereu cosmeticele pe baza de petrol, acestea putand fi aplicate la ocazii, dar nu si in mod frecvent deoarece prezinta riscuri prea mari pentru a putea fi folosite fara probleme pe termen lung.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu