Diete Sanatate

Pericole in cura de slabire

DISABLE_WORD_ADS=1;

Pericole cura de slabire

Nu mai mult de 1 kilogram pe saptamana!

Obiceiurile noastre alimentare s-au format intr-o perioada lunga de timp, de aceea, atunci cand decidem ca exista cateva kilograme in plus si trebuie sa le eliminam, este indicat sa nu adoptam o cura de slabire drastica.

Aproape toti expertii in diete recomanda pierderea lenta si treptata a kilogramelor in plus si considera ca aceasta metoda este mai sanatoasa decat slabirea brusca, sau decat pastrarea excesului ponderal. Deci, nu incerca sa slabesti mai mult de 1 kg pe saptamana!

Poate frustrant la inceput, insa pierderea lenta a greutatii, intr-un ritm sustinut, te poate feri de acel efect yoyo (recapatarea kilogramelor pierdute in termen de cateva luni). Dieta minune nu exista, silueta dorita se obtine doar in timp si cu putina vointa.

Pastilele de slabit: un ajutor sau un pericol?

Chiar daca medicamentele de slabit par a fi solutia ideala in lupta contra kilogramelor in plus, acestea pot fi chiar periculoase daca nu sunt folosite cum trebuie.

Medicamentele de slabit aflate pe piata se descriu drept inamicul grasimilor, insa aceste produse pot contine efedrina si pseudo-efedrina, care au potentiale efecte negative asupra sistemului nervos central si a celui cardiac. Aceste suplimente nu reduc greutatea intr-un mod sanatos, nu sunt o metoda sigura si eficienta de mentinere a greutatii si pot provoca chiar cresteri in greutate. De asemenea, folosirea acestor pastile fara a consulta un medic de specialitate si pe o perioada mai lunga de timp poate duce la dependenta.

O dieta echilibrata, controlata, care sa imprime si imbunatatirea obiceiurilor alimentare, precum si exercitiul fizic zilnic reprezinta cele mai indicate modalitati de a ajunge la greutatea si forma dorita.

foto © Northfoto

Alin Iosub

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu