Sanatate Sfaturi si sugestii

Pepene galben, gustos si sanatos

DISABLE_WORD_ADS=1;

Pepene galben

Am o bservat în ultima perioada o moda în a numi produse care se gasesc si pe la noi si pe care le consumam din copilarie folosind denumiri straine. De exemplu pepenele galben nu mai este trendy decât daca i se spune mellone. What? (ma scuzati…)

Oricum i s-ar spune, pepenele galben este un fruct delicios, foarte parfumat si foarte indicat pentru sanatate. Se poate consuma ca atare, este un ingredient de baza în salatele de fructe sau se poate transforma în nectar (zdrobind pulpa cu un blender) si adaugând 2-3 lingurite de miere pentru un plus de savoare.

Este folosit cu succes ca supliment în terapia unor boli de tipul: anemiei, constipatiei, tulburarilor de apetit (anorexia), dermatozei, diabetului. S-a descoperit actiunea benefica a pepenelui galben în ceea ce priveste buna functionare a unor glande cu secretie interna, în special a tiroidei. Cercetatorii au identificat si cantitatea optima de pepene galben ce trebuie consumata pentru sanatate în functie de vârsta, astfel: persoanele cu vârsta cuprinsa între 16 si 34 de ani ar trebui sa consume 600g de pepene galben pe zi, cele cu vârsta de 35-49 de ani, 750g pe zi iar cele cu vârsta de 50-65 de ani 400g pe zi. Pepenele galben contine principii active care au o structura similara tirozinei si care pot modifica secretia tiroidei.

Pepenele galben poate fi folosit cu mare succes si în industria cosmetica. Masajul cu suc de pepene galben face minuni pentru tonifierea si redarea elasticitatii pielii. De asemenea calmeaza iritatiile, usturimile si combate arsurile de la nivelul pielii. Senzatiile neplacute de la nivelul epidermei pot fi înlaturate prin aplicarea unor felii de pepene rece pe zonele dureroase; efectul este deosebit de relaxant.

Pepenele galben este asadar un fruct senzational, care poate fi consumat cu aceeasi placere si ca desert dar si ca fel de mâncare (cu sunca de exemplu), ca pansament gastric dar si pentru redarea poftei de mâncare, ca ulei de masaj dar si ca masca regeneranta, totul învaluit într-un parfum minunat.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu