Sanatate Sfaturi si sugestii

Drenaj limfatic … si te simti bine

DISABLE_WORD_ADS=1;

Drenaj limfatic

Fiecare componenta a organismului nostru este esentiala, doar ca, la fel ca în publicitate, unele elemente sunt mai mediatizate si altele mai putin. O astfel de Cenusareasa a organismului nostru este sistemul limfatic, despre care nu se vorbeste la fel de des ca despre sistemul circulator, de exemplu, dar care este la fel de esential pentru buna desfasurare a vietii.

Limfa este un lichid transparent care circula prin vasele si ganglioni limfatici având rolul de a hrani celulele si tesuturile. Vasele limfatice acopera fiecare parte a corpului, protejând-o si oferindu-i cele necesare pentru buna ei functionare. Este un soi de magazin alimentar pentru organe. Dar nu numai ca le hraneste ci le ci curata de reziduuri, celule moarte, bacterii, virusi, grasimi, etc. Limfa este la rândul ei curatata prin ganglioni.

Limfa sufera dereglari în urma unor actiuni de tipul: stresului prelungit, sedentarismului, pozitiei incorecte pe scaun, depunerilor adipoase, interventiilor chirurgicale, afectiunilor cardiace, pulmonare sau renale. O proasta functionare a sistemului limfatic are repercusiuni neplacute la toate nivelurile organismului. Pentru a remedia acest deficit se recurge la drenajul limfatic.

Drenajul limfatic este un ansamblu de miscari, de tipul masajului, prin care se ajuta la eliminarea lichidelor în exces din limfa. Drenajul limfatic se foloseste atât din ratiuni estetice (tratarea celulitei) dar si în terapia afectiunilor reumatismale, circulatorii, traumatologice, arsuri, sinuzite, amigdalita, faringita, leziuni postoperatorii.

O sedinta de drenaj limfatic dureaza o ora, timp în care specialistul maseaza corpul cu miscari foarte blânde (limfa fiind situata imediat sub epiderma). Daca pacientul simte chiar si cea mai mica durere înseamna ca masajul nu este executat corect. Avem de a face cu o metoda stiintifica asa ca numai specialistii o pot pune în aplicare în mod adecvat.

Prin drenaj limfatic are loc purificarea limfei în special si a organismului în general. Starile de disconfort si de oboseala dispar încet încet lasând loc unei explozii de energie care te va face sa te simti ca un nou nascut.

Drenajul limfatic poate fi folosit si ca tratament cosmetic pentru combaterea celulitei, a ridurilor, pentru o piele frumoasa, ferma si luminoasa.

Acest masaj miraculous are si efecte adverse, fiind interzis în caz de: astm bronsic, eczeme, insuficienta cardiaca, hipertiroidism, tuberculoza, tumori maligne, tromoboza si flebita. Asadar, este esential ca înainte de a apela la drenaj limfatic sa ceri acordul medicului.

 
foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu