Sanatate Sfaturi si sugestii

Pas cu pas

Pas cu pasAmanam momentul magic cand ne facem abonament la sala. Lucram 8 ore pe zi iar mersul la sala dupa munca pare o misiune imposibila.  Sportul inceteaza sa mai fie parte din viata noastra.   

O varianta utila pentru sanatatea noastra este mersul pe jos. Nu are rezultate la fel de bune ca miscarea in mod  constant la sala de sport insa ajuta la tonifiere si arde calorii. Plus ca ne ajuta sa ne ordonam gandurile, sa analizam anumite situatii, sa ne detasam de sedentarismul biroului si sa luam la pas drumul spre casa. Si daca este corelat cu ascultat muzicii, devine o placere, o activitate cu multe avantaje.

Este indicat sa mergem pe jos circa 30 de minute timp de 5 zile pe saptamana. Drumul spre birou, drumul spre o prietena, la shopping putem lasa masina in parcare, cand vrem sa ne intoarcem acasa putem lasa autobuzul sa plece.  Astfel, organismul nostru va profita la maxim de efectele benefice ale acestui tip de activitate fizica ce imbina utilul cu placutul.

Conditia fizica poate fi mentinuta zilnic prin mersul pe jos.  Pe o distanta de 5 kilometri ardem 300 de calorii. Insa, sentimentul placut de relaxare este inegalabil.  Pentru cei dintre noi care alegem mersul pe jos, sansele de cancer, boli de inima sau diabet  scad considerabil. In acelasi timp, imbunatateste respiratia. 

Sistemul imunitar este mult mai bine pregatit pentru pericole dupa ce corpul s-a antrenat. Micile plimbari pe jos ajuta foarte mult fiind recomandate chiar si cardiacilor pentru ca efortul nu este foarte mare.

Nu exista motive pentru care sa respingem aceasta activitate, argumentele in favoarea ei sunt multe iar dezavantajele nu apar. Va recomand mersul pe jos, pentru ca ajuta mult si psihic si fizic. Gandurile, problemele se pun in pasi si raman pe trotuar fiind mai pregatiti sa faceti fata cu brio urmatoarei zile.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu