Savantii in medicina au descoperit de curand faptul ca organismul persoanelor obeze poate produce niste celule grase deosebit de toxice situate chiar la suprafata tesuturilor, adica imediat sub piele, aceste celule suspecte fiind se crede responsabile pentru instalarea ulterioara a diabetului sau a afectiunilor circulatorii in organism.
Scaderile in greutate vor diminua insa riscul pus de acest tip de celule, fiind benefice de fapt pentru sanatatea generala si nu doar pentru prevenirea riscului de diabet sau cel privitor la bolile de inima. Celulele grase tintite de cercetatori au demonstrat ca sunt neutralizate prin pierderea in greutate, lucru imbucurator pentru toate persoanele obeze.
Desi in trecut se credea ca celulele grase aflate adanc in tesutul uman ar fi mai nocive pentru sanatate decat cele de la suprafata, savantii americani vin sa contrazica aceasta teorie si afirma ca de fapt mai periculoase sunt celulele grase de suprafata, tot acestea aratand si rezistenta crescuta la interactiunea lor cu medicamente sau terapii folosite pentru combaterea diabetului si/sau a bolilor circulatorii.
Nu toate persoanele obeze sunt si suspecte sa dezvolte astfel de celule grase periculoase, in special cei care nu prezinta rate anormale ale metabolismului fiind protejati de riscurile mari pe care le presupune inmultirea celulelor grase de acest tip in organismul uman.
Nu atat cantitatea de grasimi stocate de organism este revelatorie pentru riscul crescut de boala pe cat poate fi structura chimica a acestor grasimi, in unele cazuri aratata a fi foarte toxica, iar in alte cazuri neutra si neimpietand prin nimic asupra sanatatii organismului.
Celulele grase puse sub analiza de catre specialistii in medicina pot fi usor prelevate si depistate prin teste medicale simple, iar medicii vor avea astfel la dispozitie o noua metoda de prevenire a aparitiei diabetului si a bolilor de inima la persoanele obeze, toti cei diagnosticati cu astfel de celule grase toxice prezentand un risc marit de diabet si/sau boli de inima.
Date suplimentare pot fi consultate prin contactarea echipei de cercetatori care au studiat aceasta problema, acestia facand parte din staful Universitatii Vanderbilt, Facultatea de Medicina din localitatea Nashville, SUA.
Adauga comentariu