Sanatate Sfaturi si sugestii

Cat de des putem schimba nuanta sau culoarea vopselei de par?

Cat de des putem schimba nuanta sau culoarea vopselei de par?Cat esti tanara si nepasatoare, poti alege sa schimbi culoarea vopselei de par la libera ta discretie, riscand sa iti distrugi parul sau, dimpotriva, reusind sa faci o treaba buna de fiecare data insa prin aplicarea repetata a vopselei de par acest lucru nu va mai fi posibil deoarece chiar si daca ai insista tot nu vei reusi sa faci ceva ca lumea fara sa respecti anumite reguli care se vor impune indiferent de cat de rapid ai dori tu sa faci totul.

A schimba vopseaua de par nu este o decizie care sa poata fi luata chiar atat de usor deoarece cere timp de gandire si de asemenea realizarea prealabila de mici experimente care sa te convinga ca intr-adevar nu vei da gres cu noua culoare si nici cu tunsoarea pe care o vei alege ca sa se potriveasca de minune cu aceasta culoare.

Pentru a avea acum succes deplin, parul mai intai de orice trebuie sa revina la un aspect sanatos si lucios, vopseaua veche trebuie sa dea semne de uzura, iar produsul ales pentru marea schimbare va trebui obligatoriu sa fie calitativ superior celui folosit anterior pentru ca altfel la cel buna schimbarea daca inlocuiesti ceva care te prindea cat de cat cu altceva care nu stii daca o sa se aseze exact cum ti-ai propus din cauza calitatii slabe a vopselei alese de tine.

Cu ceva timp inainte, parul trebuie reconditionat, radacina sa stimulata pentru a creste mai tare, iar firele de par tratate cu masti si substante pline de minerale si vitamine care sa curete si sa hraneasca parul in profunzime. Recomandat este ca toate aceste pregatiri si chiar si aplicarea noii vopseli de par sa se faca la salon, dar altfel se poate si acasa insa cu precautiile de rigoare si fara prea multa graba.

Intre aplicarile succesive ale vopselei de par se asteapta cel putin 2 saptamani sau poate si mai putin daca apelati la o vopsea cu ingrediente naturale si nu la una cu ingrediente chimice. Starea parului ne va indica cu precizie momentul optim pentru aplicarea noii nuante, dupa ce in prealabil am si facut niste tratamente adecvate parului nostru. Spalarile repetate pe cap nu vor reusi sa grabeasca lucrurile decat daca se reconditioneaza in mod responsabil parul si, eventual, se mai realizeaza si o tunsoare pentru a se indeparta resturile distruse ale firelor de par.

In cazul in care parul este prea distrus sau este tratat cu solutie permanent ori semi-permanent, recomandarea este ca o a doua aplicare a vopselei sa se faca la cel putin 1 luna de zile interval, adica dupa cel putin 10-12 spalari ale parului cu un sampon de calitate. Daca insa parul se prezinta bine, se poate si la doar 2 saptamani distanta nu insa si fara a se respecta indicatiile de hranire a parului oferite mai sus.

Persoanele suficient de norocoase care au reusit sa gaseasca niste cosmetice pentru vopsit parul de cea mai buna calitate nu ar trebui sa le inlocuiasca prea curand deoarece asemenea produse sunt si greu de gasit si nici nu deterioreaza parul accentuat ca altele de mai slaba calitate. Problema aici poate fi pusa de lipsa unei culori dorita pentru o schimbare de look insa nu e obligatoriu sa se apeleze exact la acea culoare ci mai bine e sa se foloseasca o culoare disponibila in gama deja probata pe care sa ne-o recomande in prealabil si stilistul nostru.

Femeile care s-au obisnuit incetul cu incetul sa foloseasca la superlativ vopseaua naturala de par nu se mai pot plange ca nu au libertate maxima in schimbarea culorii sau a nuantei preferate la intervale mult mai scurte de vreme decat in cazul produselor obtinute in laborator. Produsele mai noi din gama naturala au ajuns chiar sa rivalizeze serios pe cele clasice prin intensitate si durabilitate si, in plus, pot fi indepartate mai eficient si fara de urmari pentru sanatatea parului.

De asemenea inspirate sunt si femeile care fac des apel la vopseaua de par imbogatita cu diverse ingrediente sanatoase, fie vorba despre proteine, vitamine si minerale sau colagen. Vopselele de par cu silicon vin si acestea sa propuna noi cai de infrumusetare a podoabei capilare insa presupun si intructiuni ceva mai complexe de utilizare si nu vor putea fi folosite acasa decat cu o atentie marita la toti pasii de urmat.

Schimbarea nuantei sau a culorii vopselei de par este pana la urma un proces care se va plia dupa preferintele noastre speciale pentru o gama de cosmetice sau alta, fiind ideal totusi sa consultam inainte de orice si un bun stilist care sa ne prezinte si sa ne ghideze prin jungla produselor de vopsit parul, aici urmand sa le alegem pe acelea care se potrivesc mai bine cu varsta noastra, timpul liber avut la dispozitie si, bineinteles, tipul nostru de par. Nu este deci simplu sa iti schimbi culoarea parului asa peste noapte, dar nici prea dificil nu va fi daca ne informam despre toate in detaliu si nu ne grabim sa ajungem mult prea repede la destinatia noastra.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu