Diete Sanatate

O alimentatie sanatoasa prin reglarea nivelului PH-ului din organism

O alimentatie sanatoasa prin reglarea nivelului PH-ului din organism
O abordare foarte sanatoasa a modului in care alegem sa mancam in mod obisnuit este si incercarea de a mentine un nivel constant al aciditatii in organism prin aportul util de alimente alcaline si consumul moderat de alimente mai acide, care ar putea dezechilibra prin excese echilibrul PH-ului, incurajand astfel instalarea unor boli grave in decursul vremii.

Multe dintre preparatele din zilele noastre, in special cele din gama de produse fast-food sau produsele de patiserie sunt destul de acide, proteinele, zaharul sau cafeina contribuind din plin la acest efect nedorit si afectand sanatatea noastra atunci cand le consumam in mod regulat. In contrapartida, multe legume, fructe si zarzavaturi sunt alcaline si pot neutraliza aciditatea crescuta din organism, dar din pacate exact aceste alimente se consuma mai rar si de aici si toate problemele care pot aparea printr-o alimentatie gresita.

Pe langa produsele din carne, bogate in proteine, sau lactate si branzeturi, la fel de acide pentru organismul nostru pot fi si produse considerate sanatoase precum pestele, orezul, ovazul, cerealele integrale sau fructele bogate in zahar. Si acestea deci trebuie consumate cu moderatie, ele avand un impact negativ indiferent de portia pe care o consumam de obicei. Cerealele pot fi totusi inlocuite de quinoa sau h…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu