Diete Sanatate

O dieta gustoasa, fara sare

O dieta gustoasa, fara sare
Nu este intotdeauna adevarat faptul ca mesele fara sare sunt complet lipsite de gust, iar daca mai avem si afectiuni care se agraveaza prin aportul de sare in meniul zilnic, atunci cu siguranta vom fi preocupati de identificarea unor retete culinare gustoase, de unde sarea sa lipseasca sau sa fie prezenta doar in cantitati foarte mici.

Prin apelul la condimente proaspete sau uscate se pot crea multe feluri de mancare delicioase, care in mod obisnuit cer si introducerea sarii ca ingredient, dar unde aceasta poate fi substituita cu alte condimente far a se pierde prea mult din gustul cu care deja ne-am obisnuit.

Foarte utile pentru prepararea unor mese fara sare sunt ceapa si usturoiul, doua dintre legumele care vor suplini cu succes absenta sarii daca sunt dozate cu maiestrie la gatit. Similar, si telina data prin razatoare sau frunzele sale tocate vor oferi un ajutor de nepretuit la prepararea unor mancaruri fara sare.

In afara de ceapa, usturoi si telina, exista si condimente specifice care de asemenea ne vor ajuta sa preparam o masa gustoasa fara sare si, de sperat, mai sanatoasa pentru noi. Dintre aceste produse amintim mustarul uscat, piperul negru, zeama de lam…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu