Diete Sanatate

O dieta fara produse lactate

O dieta fara produse lactateLaptele si derivatele sale sunt produse alimentare de nelipsit de la mesele noastre zilnice insa, din pacate, nu toate persoanele pot consuma asemenea alimente fara sa nu se resimta din cauza unei intolerante la lactoza sau a unor alergii mai severe la oricare dintre compusii lactatelor. De aceea este bine sa se stie ca putem adopta si o dieta ehilibrata din care sa lipseasca complet lactatele, adica o dieta fara lapte, smantana, iaurturi, unt sau branzeturi.

Persoanele care au nevoie de o astfel de dieta sunt de obicei cei care nu pot digera satisfacator cantitati crescute de lactoza si din aceasta cauza ei nu vor putea procesa corect nici unul dintre produsele lactate. Ca inlocuitori ai acestor produse se propun de obicei orezul si produsele din soia insa se pot procura nutrimentele esentiale continute de lactate si dintr-o gama mai variata de alimente precum pestele, ouale, carnea de consum, fructele si legumele.

In Occident exista si o intreaga industrie a produselor alternative pentru persoanele care prezinta intoleranta la lactoza aici putand fi intalnite produse precum laptele de migdale, piureul de mere, pere sau prune, branzeturi diverse din soia si orez, lapte din cereale, lapte din ovaz, lapte din orez sau lapte din soia. In alte situatii insa exista si pericole in sensul ca anumite ingrediente continute de produse aparent inofensive pot declansa reactia alergica din cauza continutului ascuns de lactoza, acesta fiind cazul unor bauturi alcoolice sau racoritoare, a mai multor derivate din carne, a dulciurilor si produselor de patiserie sau a produselor tip fast-food unde se mai strecoara uneori si unt, branza dulce sau alte produse lactate.

Intr-o dieta fara produse lactate cel mai sanatos e…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu