Sanatate Sfaturi si sugestii

Nu ignorati simptomele asociate cancerului!

Nu ignorati simptomele asociate cancerului!Trupul feminin este intr-o continua schimbare si e normal sa se intample asa, dar uneori anumite schimbari pot fi semnale de alarma care anunta prezenta unor forme incipiente de cancer in organism. Aceste semnale nu trebuie ignorate, fiind recomandate atat testele medicale periodice cat si verificarea atenta a corpului pentru a se descoperi eventuale formatiuni suspecte.
 
Simptomele asociate cancerului sunt de regula nu greu de identificat, iar datoria noastra este sa le depistam la timp pentru a putea ulterior sa ne prezentam la un specialist care sa puna un diagnostic mai precis, uneori deloc alarmant, iar alteori mai sever.
 
Iata si la trebuie sa urmariti constant pentru a prevenit instalarea cancerului in organismul vostru:
 
1. Modificari ale sanilor
 
Cele mai multe umflaturi prezente la nivelul sanilor nu sunt cancerigene, dar medicul trebuie sa le examineze indiferent de natura lor. Sanii trebuie astfel verificati pentru sfarcuri orientate catre interior, umflaturi sub piele, scurgeri suspecte, pete rosii sau cruste care nu dispar in scurta vreme.
 
2. Balonare
 
Senzatiile dese de balonare pot fi o stare relativ normala mai ales pentru femeile trecute de o anumita varsta, dar pot anunta si prezenta cancerului in special daca sunt insotite si de dureri, sangerari suspecte sau alte simptome. Daca aceste stari nu dispar dupa 1-2 saptamani, este obligatoriu sa va prezentati la medic pentru analize mai amanuntite.
 
3. Sangerari intre perioadele de menstra
 
Sangerarile care apar in afara perioadelor obisnuite de menstruatie sunt toate cu semnul intrebarii si trebuie investigate de catre un specialist, fiind simptome grave care ascund afectiuni diverse, cancerul inclusiv.
 
4. Modificari la nivelul pielii

 
Toate schimbarile prezente la nivelul pielii, plecand de la schimbari de culoare, aspect, forma sau inmultirea alunitelor ori a altor crescaturi de piele sunt suspecte si trebuie examinate de catre un specialist.
 
5. Sange in urina sau scaun
 
Daca observati sange in urina sau scaun, iar sangerarile nu dispar dupa 2-3 zile este obligatoriu sa mergeti la specialist. Poate fi vorba despre cancer sau alte boli severe care trebuie diagosticate si tratate de urgenta.
 
6. Modificari ale sistemului limfatic
 
Orice umflaturi in zona gatului, zona inghinala sau oriunde sunt prezenti ganglioni pot fi semne ale cancerului si trebuie analizate in detaliu de catre medicul specialist.
 
7. Dificultati la inghitire
 
Daca aceste simptome persista in timp si sunt insotite si de senzatia de voma sau pierderi in greutate, mergeti la medic pentru un control amanuntit. Exista teste speciale care vor depista prezenta cancerului, acolo unde este cazul.
 
8. Pierderi suspecte in greutate
 

Toate scaderile in greutate care nu sunt programate si nici un rezultat al dietei de slabit sunt semnale de alarma si trebuie facute analize si alte investigatii pentru a se descoperi cauza acestor pierderi suspecte in greutate.
 
9. Arsuri la stomac si/sau reflux gastric
 
O alimentatie incarcata, consumul de alcool sau stresul pot cauza arsuri serioase la stomac. O schimbare de dieta ar putea rezolva acest incovenient pentru sanatate. Daca insa problemele persista, trebuie consultat medicul specialist pentru a se depista cauza exacta, care poate fi uneori chiar o forma incipienta de cancer.
 
10. Probleme ale cavitatii bucale
 
Fumatorii in mod special, dar si alte categorii de persoane trebuie sa verifice periodic cavitatea bucala unde pot fi prezente pete albe sau rosiatice ori diverse rani ale tesuturilor. Astfel de simptome pot indica riscul de cancer si trebuie consultat medicul specialist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu