Sanatate Sfaturi si sugestii

Nu adoptati o dieta bogata in proteine pe termen lung!

Nu adoptati o dieta bogata in proteine pe termen lung!
Aportul marit de proteine la dieta poate fi deosebit de benefic pe perioade scurte de vreme, dar are efecte dintre cele mai neplacute daca se consuma regulat mese bogate in proteine pe termen lung. Multe organe majore pot fi astfel afectate, iar recent s-a descoperit si faptul ca persoanele care mananca des carne si alte produse pline de proteine risca sa isi miscoreze cerebelul sau sa opreasca dezvoltarea sa normala.

Conform unui studiu medical, publicat recent de catre specialistii in probleme neurologice, dietele bogate in proteine pot conduce pe termen lung la diminuarea masei totale a cerebelului, avand adica un impact negativ asupra dezvoltarii firesti a copiilor sau a randamentului normal pe care te astepti sa il dea o persoana adulta. Comparativ cu alte diete, dietele pe baza de proteine sunt foarte nocive din acest punct de vedere si se recomanda de aceea moderatia si mentinerea acestor diete doar pe perioade scurte de vreme.

In prezent, tocmai dietele care incurajeaza aportul marit de proteine in alimentatie sunt la moda, iar cei care doresc sa le urmeze trebuie sa inteleaga faptul ca asemenea planuri alimentare sunt de adoptat pentru cel mult o luna de zile si chiar mai putin si ca nu trebuie facut nici un e…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu