Diete Sanatate

Nivelul optim de estrogen poate fi obtinut printr-o dieta echilibrata!

Nivelul optim de estrogen poate fi obtinut printr-o dieta echilibrata!Nu doar femeile au de suferit din cauza dezechilibrelor nivelurilor de estrogen din organism, dar si barbatii pot acuza probleme serioase din acest punct de vedere, stiindu-se, de exemplu, faptul ca femeile sufera din aceasta cauza mai ales in preajma menstruatiei, la menopauza sau dezvolta afectiuni de tipul endometriozei si a fibrozei. Barbatii acuza in special probleme legate de afectiunile prostatei sau de cele ale aparatului de reproducere.

Inclusiv dificultatile intampinate la cura de slabire pot fi puse pe seama nivelurilor fluctuante de estrogen, care cresc atat nivelul de oboseala si stres al organismului, dar impieteaza si asupra apetitului sexual si a celui alimentar. Pe langa unele cauze de ordin genetic si medical, dezechilibrele de aceasta natura s-a demonstrat ca pot fi puse si pe seama unei diete gresite, care include si anumite alimente tratate chimic, cu pesticide sau E-uri alimentare artificiale.

Nutritionistul Ori Hofmekler a identificat in acest sens unele alimente cu grad mai mare de risc aici putand fi amintite carnea pentru consum, fructele si legumele tratate cu pesticide, berea, produsele pe baza de soia, bauturile si dulciurile tratate cu indulcitori artificiali si altele. Anumite produse cosmetice de asemenea contin niveluri ridicate de estrogen sintetic, dar si apa si aerul pot fi uneori incarcate cu asemenea substante.

O dieta care sa contribuie decisiv la echilibrarea nivelului de estrogen din organism se bazeaza, conform inventatorului ei, Ori Hofmekler, pe eliminarea tuturor produselor alimentare de tipul celor amintite mai sus si adaugare…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu