Sanatate Sfaturi si sugestii

Mierea de albine si binefacerile sale

Mierea de albine si binefacerile sale
Binefacerile mierii de albine pentru sanatate sunt cunoscute inca din antichitate, dar nu intotdeauna reusim sa profitam de acest lucru deoarece mierea de albine naturala a ajuns in prezent sa fie un produs cam rar intalnit pe piata alimentara si suficient de scump incat romanii sa fie nevoiti sa o neglijeze atunci cand se afla la cumparaturi. Exista o gama variata de produse pe baza de miere de albine, toate insa fara valente mari nutritive sau terapeutice si, chiar daca asemenea produse sunt mai ieftine, ele nu vor oferi decat un gust placut, apropiat de cel original, si mai putin alte beneficii.

Putini dintre noi isi mai aduc aminte faptul ca mierea de albine poate fi privita si ca un foarte bun supliment alimentar (multivitamine), o lingurita de miere de albine servita dimineata, inainte de micul-dejun, fiind binevenita intr-o dieta echlibrata. Pe langa gustul sau placut, mierea de albine poate fi folosita si ca produs antiseptic, antibacterial si cosmetic, bun pentru ingrijirea pielii. Atat ca ingredient in bucatarie cat si din punct de vedere terapeutic este intru totul recomandat sa apelam constant si la mierea de albine, procurandu-ne acest produs din surse sigure, certificate de catre toate autoritatile cu drept de decizie.

Ca antiseptic, mierea de albine poate fi folosita in curatarea ranilor, ajutand si la cicatrizarea mai rapida a acestora. In aceste cazuri mierea de albine nu se aplica direct pe rana ci trebuie mai intai diluata in apa (sau putina saliva daca apa nu este la indemana). Datorita vascozitatii sale mierea de albine nu doar ca protejeaza locul atins, dar va favoriza si o vindecare usoara, cu mai putine semne pe piele ramase la final. Si in arsuri si acnee mierea de albine este la fel de utila pentru piele, aici fiind nevoie de aplicare constanta de miere de albine (sub pansament), iar efectele, dintre cele mai bune.

In starile de depresie, oboseala sau atunci cand dorim sa ne refacem repede pentru a ne pregati de un efort fizic mai mare putem apela cu incredere si la mierea de albine in locul bauturilor energizante deoarece efectele sale vor fi imediate si de lunga durata. Nu e nevoie in aceasta situatie sa se consume mierea in stare vascoasa ci se poate apela si la o solutie de miere de albine si apa, la fel de eficie…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu