Sanatate Sfaturi si sugestii

Masuri de protejare a pielii in anotimpul calduros

Masuri de protejare a pielii in anotimpul caldurosPe masura trecerii timpului, prin expunerea repetata a pielii la actiunea razelor solare, se stie ca poate creste si riscul contractarii unor boli caracterizate de un exces de pigmenti, care apoi ar putea evolua in forme diverse de cancer de piele.

Uneori ne referim la anumite portiuni afectate de pe pielea noastra folosind termenul de “pete” si este recomandat sa ne supraveghem trupul din acest punct de vedere deoarece, desi nu intotdeauna periculoase, aceste pete de pe piele pot cunoaste modificari la suprafata si in profunzime, semn ca e cazul sa ne prezentam la medic pentru un control amanuntit.

Persoanele care stiu ca au deja asemenea pete pe corp se pot proteja multumitor apeland, in special vara, la anumite nutrimente utile si la indemana tuturor, foarte eficiente pentru prevenirea bolilor de piele. Mai ales persoanele in varsta sunt expuse contractarii unor boli de piele de acest tip si lor li adreseaza in primul rand recomandarile de mai jos:

– Vitamina C, de exemplu, este un antioxidant binecunoscut tuturor, cu rol in echilibrarea intregului organism, dar si un bun agent de blocare a efectelor nocive ale razelor solare asupra pielii. Prin introducerea la dieta de alimente bogate in vitamina C, pielea va fi cu siguranta mai sanatoasa si mai elastica, iar ridurile, petele de piele sau alte probleme de aceasta natura vor cunoaste o ameliorare simtitoare.

Alimente recomandate, surse de vitamina C: broccoli, varza, citrice, pa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu