Sanatate Sfaturi si sugestii

Masajul de relaxare cu serpi atrage tot mai multe cliente

Masajul de relaxare cu serpi atrage tot mai multe clienteO forma inedita de masaj de relaxare se practica de ceva vreme in Israel si Indonezia, serpi neveninosi de talie mai mica sau mai mare fiind folositi pentru a trata probleme multiple, de la fobia innascuta fata de serpi si pana la relaxarea completa a organismului sau masajele de frumusete pentru ten.

Contactul direct al serpilor cu pielea pacientilor ajuta la destindere si eliminarea stresului, pentru un masaj mai in profunzime folosindu-se pitoni adulti, iar pentru infrumusetarea tenului apelandu-se la serpi micuti care ajuta la buna irigare a tesuturilor fetei si la prevenirea problemelor cauzate de imbatranire.

In Indonezia, terapia cu reptile se face numai dupa ce serpilor li se pune "botnita", gura lor fiind prinsa temporar cu banda adeziva, iar comportamentul lor fiind constant supravegheat de 2 asistenti medicali. Serpii in cauza sunt 3 pitoni adulti si se numesc Brown, Muscle si Jasmine.

Fiind bine dezvoltati si foarte puternici, cei trei pitoni pot exercita o presiune benefica asupra zonelor tensionate de pe trupului pacientilor, in acest mod clientii avand parte de un masaj de relaxare foarte eficient si, suplimentar, scapand si de fobia lor fata de serpi.

Savantii in medicina din Israel au analizat in detaliu aceasta forma de terapie cu reptile si au ajuns la concluzia ca poate fi folosita ca forma alternativa de tratament pentru copiii cu dizabilitati sau pentru persoanele in varsta alaturi de terapia cu caini, iepuri si alte specii deja introduse in cadrul acestei terapii alternative cu animale.

Intrebati in cadrul unui studiu ce animale si-ar dori sa le tina companie, multi dintre copiii cu dizabilitati precum si un procent ridicat din randul persoanelor in varsta au indicat intr-o proportie mare si spre surprinderea savantilor, ca isi doresc sa aiba serpi ca animale de companie, asta datorandu-se probabil faptului ca serpii (neveninosi) au capacitatea de a calma si relaxa organismul uman mai mult decat alte specii de animale.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu