Sanatate Sfaturi si sugestii

Magnetoterapia, o cale spre sanatate


Medicina alternativa - terapie cu magneti - magnetoterapie

Magnetoterapia este o metodă prin care ţesuturile organismului uman sunt supuse la acţiunea unui câmp magnetic pulsatil în vederea înlăturării unor probleme de sănătate cum ar fi: insomnia, arteroscleroza, artrita, durerile articulare, epilepsia, Parkinson, Alzheimer, depresia.

Prin magnetoterapie circulaţia sângelui spre creier este îmbunătăţită, flexibilitatea vaselor sanguine este mărită şi colesterolul este dizolvat. Acest mijloc de tratament are rădăcini de sute de ani în istorie, dar a căpătat statut ştiinţific abia în secolul al XVI-lea, când fizicianul Paracelsus a demonstrat virtuţile terapeutice ale magneţilor.

Cam toată lumea poate apela la magnetoterapie, dacă suferă de una dintre afecţiunile menţionate mai sus, dar totul se face doar la recomandarea medicului şi pe baza unei trimiteri emise de către acesta. Interdicţie au doar femeile însărcinate şi copiii mici. Se pare că această tehnică nu prezintă efecte adverse ci doar impune nişte reguli ce trebuie urmate cu stricteţe şi anume: după tratament  să nu faci duş rece şi să nu consumi alimente reci şi să renunţi la ceasul de la mână în timpul intervenţiei.

Magnetoterapia nu este o formă dureroasă de tratament şi este destul de des folosită la noi în ţară. Este o alternativă care merită avută în vedere mai ales atunci când alte terapii nu dau rezultate sau au nevoie de susţinere pentru a vindeca boli grave.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu