Sanatate Sfaturi si sugestii

Lupta cu cancerul si printr-o alimentatie corecta!

Lupta cu cancerul si printr-o alimentatie corecta!
Se cunosc destul de bine cauzele care pot conduce la declansarea cancerului in organism, atat cele de natura alimentara, cat si cele generate de un stil sedentar de viata, dar la fel de bine ne sunt cunoscute si mijloacele eficiente de prevenire a acestei grave boli a zilelor noastre.

Cancerul ataca in special persoanele cu un sistem imunitar slabit si pe cei care lucreaza ani la randul in conditii toxice deosebite, dar poate aparea mai nou chiar si la persoane care par a fi fara risc, dar care insa se alimenteaza complet gresit, evitand cu incapatanare antioxidantii si fibrele la dieta si cultivand un stil alimentar bazat pe prajeli, gratare, dulciuri, grasimi, produse fast-food si multe bauturi carbogazoase.

In prezent, asa cum ne spun si medicii, cea mai ieftina si eficienta modalitate de a lupta impotriva cancerului, indiferent daca te crezi sau nu expus acestei maladii, este data de alimentatia echilibrata si variata, preponderent vegetariana si lipsita de grasimi, sare sau zahar in exces. Suplimentar, este bine sa ne pazim si de alimentele si bauturile ambalate in plastic deoarece cercetari recente au demonstrat ca acest tip de ambalaj poate elibera in conditii de depozitare si manipulare improprii un compus foarte toxic pentru organism, care sta la baza aparitiei mai multor tipuri de cancer.

In Asia, de exemplu, cancerul nu face inca ravagii atat de mari ca in Europa si America deoarece acolo inca nu a patruns decisiv stilul vestic de alimentatie, bazat pe produse procesate ci se practica in continuare o dieta preponderent organica, cu aporturi moderate de carne si peste, dar bogata in legume, orez, fructe si condimente naturale. Mare parte dintre aceste produse contin o serie de substante numite antioxidanti care lupta necontenit impotriva compusilor din organism care ar putea genera cancerul si de aceea asiaticii sunt deocamdata paziti de amenintarea uneia dintre cele mai temute boli ale mileniului al treilea.

Printre legumele si fructele recunoscute ca utile pentru prevenirea cancerului putem aminti broccoli, rosiile, ardeii grasi, zarzavaturile proaspete, varza, soia, morcovii, legumele boabe, merele, citricele, fructele de padure etc., dar atentie, aceste alimente pot preveni cancerul insa, odata aparuta boala, ele nu vor mai fi la fel de eficiente ba, dimpotriva, pot ajunge sa dauneze sanatatii de fiecare data cand sunt cuplate cu terapiile specifice de iradiere sau chemoterapia. A te alimenta corect este deci o masura preventiva insa nu si suficienta odata ce boala s-a instalat in organism.

Un alt mod de prevenire a cancerului de toate tipurile este si igiena alimentara desavarsita precum si controlul periodic in vederea depistarii parazitilor comuni si a bacteriilor care se stie ca pot oricand sa ne faca…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu