Diete Sanatate

Lupta contra obezitatii trebuie sa înceapa inainte de a fi obez

Lupta contra obezitatii trebuie sa înceapa inainte de a fi obezSâmbătă, 22 mai, statele Uniunii Europene vor marca pentru prima oară Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO). Obiectivul ZEIO este acela de a veni în sprijinul cetăţenilor europeni supraponderali şi obezi, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a-şi controla greutatea şi a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

„Lupta împotriva obezităţii trebuie să înceapă cu mult înainte de a te confrunta cu această problemă. Este mult mai uşor să previi şi acest lucru se poate face printr-un stil de viaţă sănătos. Ceea ce înseamnă în primul rând o alimentaţie sănătoasă şi mişcare zilnică”, a explicat Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. şi membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

Potrivit dr. Luigi Gratton, principiul de bază pentru a preveni apariţia problemelor grave de greutate este să nu asimilăm mai mult de 2000 de calorii pe zi. Proteinele trebuie să reprezinte 30% din regimul alimentar zilnic, carbohidraţii – 40%, iar grăsimile, 30%. Copiii trebuie să mănânce între 5 …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu