Sanatate Sfaturi si sugestii

Lotiuni organice pentru un bronz placut si sanatos

Lotiuni organice pentru un bronz placut si sanatosIubitoarele de frumos care nu au reusit sa se bronzeze natural in aceasta vara vor fi fericite sa afle ca piata de cosmetice a reusit in sfarsit sa vina cu o oferta de asemenea naturala pentru lotiuni si solutii bronzante de buna calitate si fara efecte secundare, care contin exclusiv ingrediente organice obtinute din plante si uleiuri virgine de calitate superioara.

Usor de aplicat si conferind un bronz cu aspect sanatos si genuin pentru o perioada de aproximativ 10 zile, lotiunile bronzante organice au la baza un agent bronzant natural numit dihidroxiacetona (DHA), atent promovat in anii recenti de catre marii producatori de cosmetice, care este obtinut exclusiv din plante si care se preteaza de minune la toate tipurile de piele/ten.

Pentru a avea succes deplin atunci cand se face apel la astfel de lotiuni in scopul obtinerii unui bronz de invidiat prin aplicarea de produse cosmetice pe baza de DHA, expertii va recomanda sa parcurgeti un ritual simplu si eficace de ingrijire corporala mai inainte de a aplica lotiunea propriu-zisa pe piele:

1. Epilarea si exfolierea corecta sunt primii pasi pentru pregatirea pielii pentru solutia bronzanta organica. Odata desfasurate aceste activitati, produsul de bronzare va putea fi aplicat uniform si in profunzime si va tine mai multa vreme decat daca nu se epileaza si se exfoliaza pielea.

2. O crema hidratanta de calitate este de asemenea recomandata dupa exfoliere, mai ales persoanele cu un ten mai uscat avand mare nevoie de acest tratament regulat de ingrijire corporala pentru efecte maxime ale solutiei bronzante, dar si pentru hidratarea corecta si pe termen lung a pielii si tenului.

3. Producatorii de lotiuni bronzante organice recomanda agitarea energica a produsului cosmetic bronzant inainte de aplicarea sa pe suprafata pielii. Lotiunea se poate apoi aplica uniform, apelandu-se eventual si la un burete pentru omogenizarea portiunilor de piele mai inchise/mai deschise la culoare, portul manusilor chirurgicale nefiind intotdeauna obligatoriu deoarece multe lotiuni bronzante naturale de pe piata nu pateaza palmele care pot fi curatate rapid la final doar prin spalare cu sapun si apa calda.

4. Aplicarea solutiei bronzante naturale pe baza de DHA se face din picioare, la fel ca si in cazul aplicarii altor solutii bronzante, in acest fel putandu-se aseza mai bine lotiunea pe corp si de asemenea putandu-se observa si corecta mai usor eventualele imperfectiuni.

5. Aplicarea lotiunilor bronzante se face plecand de la labele picioarelor in sus, bratele si palmele fiind bine de lasat la sfarsit, dupa ce se acopera corect picioarele, spatele, abdomenul, pieptul si, desigur, tenul. Lasati apoi lotiunea sa patrunda bine in piele pana ce pielea se simte uscata la atingere si catifelata si apoi puteti sa va imbracati pentru a iesi la promenada cu un look nou, de mare succes si fara a va teme de efectele secundare specifice pentru lotiunile bronzante unde se folosesc alte substante active si nu DHA.

Doritoarele interesate de folosirea pe "propria piele" a lotiunilor bronzante cu DHA isi pot procura aceste produse cosmetice fie din comert, fie le pot prepara chiar acasa dupa retete verificate de-a lungul timpului, dar e bine sa se acorde totusi un plus de atentie la restul ingredientelor care nu ar trebui sa contina niciun compus "artificial" si care ar trebui sa includa obligatoriu si un ulei organic de calitate. Procentul de DHA din aceste lotiuni se incadreaza de regula intre 4-8%, mai mult sau mai putin in functie de cat de intens se doreste a fi bronzul la final.

 

 

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu