Sanatate Sfaturi si sugestii

“Light“ inseamna si sanatos?

„Light“ inseamna si sanatos?
Se discuta intens in ultima vreme despre conceptul de stil de viata sanatos. Ne preocupa tot mai mult sa avem o alimentatie sanatoasa, incercam sa eliminam “E”-urile din mancare si sa cumparam predominant produse care poarta mentiunea “Light”. Trebuie sa stim insa ca nu toate produsele sunt ceea ce par a fi. Si atunci cum sa alegem fara teama, fara sa ne punem in pericol greutatea sau chiar sanatatea?

„Este foarte bine ca suntem interesati de sanatate si de alimentatie. Cand cumparam un produs alimentar trebuie sa acordam o foarte mare atentie detaliilor nutritionale de pe eticheta. De obicei, daca un produs contine un procent redus de grasime inseamna ca el contine, in schimb, mai mult zahar sau inlocuitori artificiali de zahar, acest adaos de zahar putand avea efecte negative asupra diabeticilor, de exemplu“, ne-a declarat Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Adesea, suntem inselati de aspectul unui produs care pare sa aiba anumite caracteristici, dar, in realitate, nu le are. Iaurturile „light“ pot sa contina „E“-uri declansatoare de alergi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu