Retete dietetice Sanatate

Jardina.eu: Fructele lunii iunie

Jardina.eu: Fructele lunii iunieLuna iunie este perioada când încep să se coacă primele fructe de vară, iar piețele sunt invadate de culori și parfumuri. Dacă preferi să le culegi din propria grădină decât să le alegi de pe tarabele piețelor, Jardina.eu îți oferă o gamă variată de arbuști și pomi fructiferi din soiuri renumite și foarte apreciate de către cunoscători, care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie cu pretenții! 
 
Vișinele, medicamentul din copac
Cu un gust inconfundabil, dulce-acrișor și foarte zemos, vișinele reprezintă un adevărat deliciu care poate fi consumat ca atare sau într-o mulțime de preparate dulci. Dacă vrei să beneficiezi de efectele miraculoase ale acestor fructe asupra sănătății, optează totuși pentru consumul lor în stare proaspătă în defavoarea tartelor sau a compoturilor. Vișinele acționează în organismul nostru ca niște adevărate medicamente care combat depresiile, insomniile și migrenele, elimină kilogramele în exces, ajută la refacerea țesutului muscular și previn afecțiunile cardiace. 
 
Sunt recomandate diabeticilor, deoarece au un conținut mai mare de acizi organici, antociani și beta-caroten, dar mai puține zaharuri și acid ascorbic decât cireșele. Mai mult, aceste fructe conțin betacaroten, un adevărat elixir al tinereții, care protejează vederea și menține elasticitatea pielii, prevenind formarea ridurilor. De asemenea, antioxidanții din vișine luptă împotriva radicalilor liberi, împiedicând îmbătrânirea prematură a celulelor. Ia-ți porția zilnică de sănătate din vișinul Jubileu de Erd de pe Jardina.eu, care te va cuceri cu frumusețea și gustul inconfundabil al fructelor bordo închis, de formă sferică! Pulpa este tare, are un gust dulce acrișor și un sâmbure mic. Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroană sferică, iar maturitatea de recoltare are loc la mijlocul lunii iunie.  
 
Coacăzele, deliciul dulce acrișor
Coacăzele roșii sunt gustarea perfectă într-o zi călduroasă de vară, iar dacă vrei să le îndulcești gustul acrișor, le poți consuma cu puțină miere de albine. Sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea organismului, au un efect detoxifiant, combat radicalii liberi, previn afecțiunile cardiace, decongestionează sinusurile și vindecă infecțiile respiratorii cronice. Consumate înainte de mese, fructele au o acțiune tonică asupra stomacului, iar după mese au un efect digestiv. 
 
Încearcă coacăzul roșu Jonkheer Van Tets de pe Jardina.eu, un soi obținut în Olanda și foarte răspândit în Europa datorită productivității ridicate. Este rezistent la ger și boli și se adaptează în majoritatea zonelor de câmpie și munte. Formează unciorchine foarte lung, din 12-14 bace mari, de culoare roșu închis. Se bucură de o înflorire timpurie, iar fructele se maturează în a doua decadă a lunii iunie.
 
În cosmetică, acestea sunt foarte eficiente pentru cuperoză, deoarece fluidifică sângele, reglează tensiunea și normalizează circulația. Ceaiurile din frunze pot fi folosite sub formă de comprese pentru rănile și leziunile severe, grăbind procesul de vindecare. Uleiul din semințe de coacăz roșu stimulează memoria datorită conținutului ridicat de acid alfa-linolenic și acid stearidonic, esențiali pentru dezvoltarea și buna funcționare a creierului. 
 
Intra cu incredere pe http://www.jardina.eu/si ofera-le celor dragi fructe sanatoase si pline de vitamine, pentru o sanatate de invidiat! 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu