Sanatate Sfaturi si sugestii

Ingrijiti-va mai des si de frumusetea voastra interioara!

Ingrijiti-va mai des si de frumusetea voastra interioara!Machiajul si cosmeticele sunt o adevarata binecuvantare pentru noi, femeile, iar vizitele la salon sau la sala de fitness de asemenea merita toate eforturile, dar parca nimic din toate acestea nu isi mai justifica menirea atunci cand te simti urata sufleteste si nu mai ai chef de nimic pentru o lunga bucata de vreme.

Pentru o femeie, problemele de ordin sufletesc au un impact mult mai profund decat in cazul barbatilor, in asemenea situatii nici o femeie nereusind sa treaca neobservata, mai mereu gandurile negre facandu-si simtita prezenta si pe chipul nostru sau starnindu-ne afectiuni mai vechi pe un fond psihic tulburat.

De aceea, pentru noi o atentie la fel de mare trebuie acordata constant si rezolvarii adecvate a problemelor de ordin sufletesc, astfel atingandu-se o stare mai buna de echilibru, iar noi reusind sa radiem din nou de multumire. Pentru aceasta, insusirea unor tehnici moderne de meditatie si calmare este de dorit, multe femei reusind sa isi regaseasca pacea si frumusetea interioara si pe aceasta cale:

1. Activitati casnice placute
Fiecare femeie are o preferinta aparte pentru o activitate casnica oarecare si merita sa va concentrati aici atentia de fiecare data cand va simtiti mai trista, mai necajita sau pur si simplu plictisita. Atat timp cat nu e vorba de cumparaturi, nimeni nu o sa va poata opri sa va potoliti starile negative pe aceasta cale.

2. Gandire pozitiva
De fiecare data cand avem cate o problema care pare mai grava este bine sa evaluam mai la rece lucrurile si sa vedem daca nu cumva satisfactiile din viata noastra umbresc usor asemenea mici necazuri. Cu cat mai usor reusim sa vedem si partea luminoasa a vietii noastre cu atat mai bine va fi pentru psihicul nostru usor zdruncinat de o problema de moment.

3. Iubeste-te mai mult!
Atentia acordata ingrijirii corpului nostru, bucuria de a ne privi in oglinda si sperantele bune pentru viitor pot alunga grijile de moment, fiind recomandat sa ne aranjam frumos, sa ne si machiem sau sa ne oferim un tratament cosmetic scurt si astfel sa intelegem ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele pe cat par.

4. Fii mai vesela!
Terapia prin ras este o metoda stiintifica de eliminare a stresului si are o buna eficienta pentru foarte multa lume. De aceea, e bine sa zambesti mai des, sa experimentezi emotii cat mai placute si sa razi cu pofta atunci cand situatia te invita sa faci acest lucru.

5. Cultiva-ti prieteniile cu atentie!
Uneori amicele de suflet sunt o binecuvantare, iar alteori pot strica tot farmecul. Este bine deci sa iti alegi cu maxima atentie prietenele si sa petreci apoi cat mai placut timpul impreuna cu ele, ajutandu-va impreuna sa depasiti toate necazurile si facand tot ce trebuie pentru a ramane frumoase si pline de viata.

6. Somnul de frumusete
Odihna adecvata este esentiala pentru un psihic echilibrat si trebuie sa ne respectam programul de somn si sa nu cedam exceselor de nici un fel. In plus, somnul face bine si la ten asa ca de ce sa nu impusti doi iepuri odata pe aceasta cale.

7. Alimentatie echilibrata
O dieta corecta si servirea meselor la ore fixe sunt masuri la fel de importante pentru un psihic sanatos ca si somnul de frumusete. Mai ales daca mai gatesti si pentru alte persoane este bine sa optezi pentru o alimentatie bogata in nutrimente si sa eviti constant ingredientele nesanatoase.

8. Excesele te imbatranesc prematur
O tigara, un pahar de alcool si o gramada de dulciuri iti pot fura cateva minute bune de viata si iti mai dau si organismul peste cap. Moderatia este buna in asemenea situatii, iar excesele nu au practic ce cauta in viata unei femei.
 
Frumusetea interioara spre deosebire de cea fizica nu ne este data noua de la nastere ci trebuie sa ne-o cultivam si singure si de aceea merita sa ii acordam toata atentia noastra pentru ca nimeni altcineva nu se va putea ingriji de aceasta problema mai bine decat noi insine. Cu cat mai devotate ne suntem si din acest punct de vedere cu atat mai placut ne vom putea prezenta si in fata celorlati, iar daca neglijam acest aspect atunci si sufletul nostru va fi mai hain cu noi pe viitor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu