Sanatate Sfaturi si sugestii

Ingrediente alimentare cu risc pentru sanatate

Ingrediente alimentare cu risc pentru sanatateMai toata lumea isi doreste sa consume exclusiv alimente proaspete si naturale si deloc produse procesate insa acest lucru nu este posibil chiar daca ar fi sa ne referim la zaharul si sarea pentru consum, ce sa mai zici de alte produse cumparate in mod frecvent precum painea alba, pastele sau lactatele si branzeturile degresate.

Nu toate produsele procesate prezinta totusi riscuri pentru sanatatea noastra, dar exista si multe alimente care contin ingrediente destul de periculoase, care pot sta la baza declansarii unor boli cronice daca se consuma in exces produsele respective. Astfel de produse alimentare vin de obicei cu etichete detaliate pentru a se instiinta pe aceasta cale consumatorul asupra cantitatilor in care se folosesc toate ingredientele insa fara a se mai atrage atentia si asupra riscurilor pentru sanatate, asa cum se intampla de exemplu cu tigarile care pot fi gasite in comert.

Date fiind cele enuntate anterior este indicat sa fim cu totii ceva mai bine informati si asupra pericolelor pe care le pot reprezenta anumite alimente pentru sanatatea noastra prin unele dintre ingredientele introduse la prepararea lor. De preferat va fi intotdeauna sa se achizitioneze doar acele produse care contin numai o lista mica de ingrediente, astfel incat sa fim siguri ca vom consuma mai degraba alimentul natural, usor procesat si nu un amalgam de substante care mai de care mai savant denumite. Legat de denumirile stiintifice ale unor ingrediente din alimente, de obicei daca le observam ca apar in numar mai mare pe lista expusa pe eticheta este aproape sigur ca produsul respectiv a fost supus mai multor transformari si de aceea mai bine sa nu il cump…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu