Diete Sanatate

Impactul filosofiei Zen asupra alimentatiei

Impactul filosofiei Zen asupra alimentatiei
Curentul filosofic Zen este benefic nu doar pentru o buna disciplinare mentala si fizica a adeptilor sai, dar are implicatii pozitive si in plan alimentar, iar acest lucru a fost recent pus in evidenta de catre maestrul si intructorul in arte martiale, Aaron Hoope, din Statele Unite, care propune o abordare inteligenta si selectiva a alimentatiei zilnice, bazata pe tehnici si metode de inspiratie Zen.

In esenta, dieta de inspiratie Zen a lui Aaron Hoopes solicita adeptilor sai sa se concentreze mai mult asupra semnalelor primite de la propriul organism si sa realizeze astfel o selectie mai buna a alimentelor introduse la dieta zilnica, eliminandu-le pe cele care nu fac bine organismului si retinand acele categorii de alimente care stimuleaza starea de bine, nivelul de sanate si o silueta supla, fara multa grasime pe corp.

Filosofia Zen si principiile sale de baza trebuie insusite la nivel de incepator pentru a se putea ulterior sa se beneficieze de aceste idei utile, care sa isi gaseasca o aplicare imediata si in plan alimentar.

Propriu-zis, dieta de inspiratie Zen nu este o dieta in adevaratul sens al cuvantului ci mai degraba un mod organizat si fundamentat teoretic de a selecta mai atent alimentele din meniul zilnic si de a servi mesele principale in mod inteligent, studiindu-se pe viu cum reactioneaza organismul la diferite categorii de alimente si trecandu-se apoi la o selectie atenta a produselor alimentare benefice si eliminare a celor toxice pentru organism.

Nu doar organismul are de suferit de pe urma unei alimentatii gresite ci si planul mental si cel spiritual vor fi la fel de afectate si de aceea nu este greu sa descoperi aceste relatii dintre mancare si starea de bine si sa te ajuti singur mai apoi optand exclusiv pentru alimente sanatoase si un program bun de servire a meselor zilnice.

Pe durata servirii meselor, mancarea trebuie mestecata pe indelete, alimentele merita savurate fara graba, iar masa nu trebuie incheiata mai devreme de jumatate de ora, putand tine chiar si mai mult, dupa caz. Astfel organismul va reusi sa functioneze la unison cu mintea si va transmite in timp util semnalul de satietate sau alte semnale care sa atraga atentia asupra toxicitatii unor alimente sau a cantitatilor gresite de ingrediente introdu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu