Diete Sanatate

Gateste cu ingrediente proaspete pentru a te mentine la o dieta sanatoasa!

Gateste cu ingrediente proaspete pentru a te mentine la o dieta sanatoasa!
Viitorul nostru in plan alimentar depinde in buna masura de aportul constant de nutrimente proaspete la dieta, iar campaniile de promovare recente care au tintit exact acest lucru au reusit in buna masura sa constientizeze publicul asupra tuturor beneficiilor pentru sanatate pe care le poate aduce o dieta bogata in produse alimentare proaspete.

Aparent paradoxal, dar persoanele care pot profita la maximum de abundenta de alimente proaspete de pe piata sunt chiar cei deosebit de ocupati, care rar au timp sa isi gateasca de unii singuri ori sa faca cumparaturile selectand doar acele produse potrivite cu nevoile lor nutritionale. Pentru acestia in mod special exista o oferta variata cu meniuri gata preparate, inclusiv in Romania tot mai multi actori de pe scena alimentatiei publice promovand puternic preparate naturale, cu produse foarte proaspete.

Putin mai scumpa decat o dieta obisnuita, dieta cu produse proaspete este de asemenea ideala si pentru alimentatia copiilor, organismul acestora absorbind imediat toate nutrimentele de valoare si reusind astfel sa isi creeze resurse pretioase care sa permita dezvoltarea armonioasa a celor mici. Mai greu de procurat din produsele procesate, unele vitamine si minerale se vor regasi totusi in legume, fructe, cereale sau carne si de aceea merita un ban in plus deoarece eficienta lor este de netagaduit pentru sanatate.

O dieta cu alimente proaspete nu va pune niciodata accentul pe proteine ci pe carbohidratii complecsi din legume, cereale si fructe, dar si proteinele se vor regasi in proportie de pana la 30% in meniurile zilnice. Ouale, branzeturile, laptele si iaurtul ofera doar o parte din aceste proteine, restul putand fi obtinute si din legume sau chiar din fructe cu un continut mai mare de proteine.

Pe ansamblu, dieta cu produse alimentare proaspete implica un aport zilnic de 50-60 de procente carbohidrati, 25-30 de procente proteine si restul grasimi sanatoase si alte substante necesare pentru buna functionare a organismului uman. Caloriile prezente pot oscila dupa necesitati intre 1200-1400 calorii pentru femei si 1600-1800 de calorii pentru barbati, mai mult sau mai putin atunci cand se doreste pierderea in greutate sau, dimpotriva, un castig sanatos in greutate.

Produsele procesate, zaharul rafinat, faina alba, alcoolul din comert, indulcitorii artificiali si dulciurile in general, painea alba, gustarile tip snacks, grasimile hidrogenate, margarina, derivatele din carne, gemurile etc. nu au ce cauta la o dieta pe baza de produse proaspete, dar pot fi introduse foarte rar la masa,…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu