Sanatate Sfaturi si sugestii

Gama de vitamine B

Gama de vitamine B
Initial se credea ca nu exista decat o singura vitamina din gama complex B, dar studii aprofundate intreprinse mai tarziu au revelat existenta a nu mai putin de 8 astfel de vitamine solubile, care pot sau nu sa fie prezente toate in acelasi produs alimentar. Ele au fost numite simplu vitamina B1, B2 si asa mai departe.

Vitaminele din gama complex B sunt esentiale pentru sanatatea organismului uman ele avand un rol important pentru reglarea ratei metabolismului, pentru sanatatea pielii si a musculaturii, cresterea armonioasa a celulelor si buna functionare a sistemului de aparare.

Toate vitaminele din gama B sunt vitamine solubile si pot fi obtinute direct prin alimentatie sau prin aportul de suplimente alimentare. Intrucat vitaminele complex B sunt adesea eliminate prin urina, trebuie consumate in mod regulat alimente care contin aceste substante pentru a se oferi organismului necesarul de vitamine complex B.

Cele mai bune surse de vitamine din gama complex B sunt alimentele naturale, neprocesate precum carnea, pestele, legume diverse (banane, cartofi, fasole, ardei grasi), drojdia de bere, melasa si altele. Nu se…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu