Diete Sanatate

Frumusete si longevitate prin dieta adecvata

Frumusete si longevitate prin dieta adecvataPrin adoptarea unei diete adecvate este posibil in prezent sa beneficiem cu adevarat de o viata indelungata si, suplimentar, sa ne bucuram si de un trup armonios si foarte atragator, mai ales in cazul femeilor. Ridurile, pernutele de grasime si alte semne ale trecerii vremii pot fi diminuate sau chiar eliminate nu doar prin apelul la cremele de infrumusetare si alte tratamente cosmetice, dar si prin asumarea unui plan alimentar corect si echilibrat.

Cele mai de succes diete din acest punct de vedere sunt acelea care reusesc sa ofere suficienta energie si nutrimente organismului incat sa se produca o adevarata renastere a sa la nivel celular, unde de fapt se si intampla multe dintre procesele care produc imbatranirea. Prin adoptarea unor astfel de diete de intretinere se pot obtine atat efecte de durata pentru aspectul tenului si al corpului in general cat si succese in ce priveste intarzierea efectelor negative ale imbatranirii asupra sistemului imunitar si a altor procese vitale din organism.

Reintinerirea celulelor, de exemplu, se poate produce printr-un aport marit de acizi grasi omega-3 si antioxidanti in alimentatia zilnica precum si prin apelul la suplimente alimentare despre care s-a dovedit stiintific ca pot incetini imbatranirea, precum coenzima Q10, acidul alfa-lipoic sau acetyl L carnitina. Spre deosebire de alte diete similare, dietele de intretinere pentru frumusete si longevitate nu mizeaza pe reducerea numarului de calorii ci mai degraba pe supravegherea atenta a indicelui glicemic al alimentelor introduse la dieta, care sa permita un bun control al apetitului alimentar.

Esential, mai ales in cazul femeilor, este introducerea in dieta zilnica si de lactate sau alte alimente bogate in calciu care sa intareasca eficient sistemul osos, in special dupa menopauza. In afara de calciu, va fi nevoie si de un aport de alte minerale si vitamine utile care de asemenea au un rol m…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu