Sanatate Sfaturi si sugestii

Emotiile nefiltrate corespunzator pot avea un impact negativ asupra frumusetii noastre

Emotiile nefiltrate corespunzator pot avea un impact negativ asupra frumusetii noastreLa fel ca si in cazul unei alimentatii haotice, lipsa de control asupra emotiilor pe care le experimentam de-a lungul vietii poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre, dar si a modului in care ne vom prezenta la exterior. Multe dintre asa-numitele emotii negative, traite in mod repetat, sunt de-a dreptul devastatoare pentru trupul si chipul nostru, aici putand aminti stresul si toate starile care il acompaniaza, gelozia, ura, dorinta de razbunare, depresia, invidia si altele de acest tip.

Alaturi de unele emotii pe care le putem controla, dar nu ne luptam suficient pentru a reusi acest lucru putem experimenta si altele, de data aceasta generate de boala, relatiile romantice dezastruoase, lipsa succesului profesional sau nivelul scazut de trai, iar aceste emotii suplimentare vor aglomera atat de mult organismul nostru si asa suprasolicitat incat cu siguranta ne vom alege si cu unele semne exterioare destul de urate ale trairilor noastre interioare.

In contrapartida, pentru a combate emotiile negative asupra carora nu avem nici un control ar trebui sa ne obisnuim sa experimentam si unele emotii pozitive in mod zilnic, special pentru a nu permite stresului sa ne invadeze complet viata. Filtrandu-ne astfel toate trairile negative si promovand in mintea si sufletul nostru mai ales sentimentele de bine, meditatia, rasul, voia buna sau dragostea vom reusi cu siguranta sa trimitem organismului semnale ca lucrurile nu sunt atat de rele si ca deci nu este suprasolicitat si vom putea astfel sa evitam aparitia de noi riduri, cearcane sau boli care apar pe un fond de stres.

O terapie de tip emotional-afectiv poate fi adoptata si prin consultatea medicului specialist insa mai important este ca noi insine sa ne dorim acest lucru si sa facem pasi mici in aceasta directie prin filtrarea emotiilor negative, odihna adecvata si evitarea factorilor de stres atunci cand este posibil. Ca adulti putem cu totii face distinctia intre trairile pozitive si cele negative si nimeni nu ne impiedica sa blocam din cand in cand mania sau dorinta de razbunare in favoarea relaxarii si a calmului. In acest mod vom actiona si noi asemenea unui doctor responsabil, protejandu-ne organismul de eforturi suplimentare si beneficiind de o viata mai lunga, mai fericita si … mult mai frumoasa.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu