Diete Sanatate

Dietele de sezon si controlul greutatii corporale

Dietele de sezon si controlul greutatii corporaleIntrucat suntem in plin sezon alimentar de primavara si, nu peste multa vreme, vom vedea pe piata si produse specifice sezonului de vara este bine sa ne reamintim cam ce putem introduce in retetele culinare in asemenea perioade astfel incat sa putem servi mese nu doar gustoase, dar si placute ca aspect si pline de tot felul de nutrimente esentiale pentru sanatatea organismului nostru.

Alimentele care pot fi introduse in dietele de sezon sunt destul de usor de procurat si nici nu mai vin la preturi exorbitante ca in anii trecuti, dar nu trebuie sa le confundam totusi cu produsele de import, care si acestea exista din abundenta pe piata agro-alimentara. De obicei, atunci cand ne referim la produse de sezon, avem in vedere acele ingrediente care sunt cultivate local si nu pot fi procurate astfel in alte perioade ale anului.

Dietele de sezon sunt o adevarata binefacere pentru starea noastra de bine si pentru sanatate in general, ele oferindu-ne adevarate festinuri de arome, gusturi si culori care sa ne incante atat stomacul cat si privirea. Ceea ce trebuie amintit din acest punct de vedere este faptul ca o dieta de sezon romaneasca este destul de diferita de una practicata in Italia sau peste ocean, in Americi, si mai mult pot fi sesizate diferente chiar si de la o regiune istorica a Romaniei la alta.

In ciuda diferentelor de traditii alimentare si a specificului culinar al fiecarei zone, se pot totusi enumera unele produse alimentare care de obicei vor face parte din orice dieta de sezon, practicata aproape oriunde in lume:

– Dieta de primavara aduce intotdeauna zarzavaturile proaspete pe masa, pline de tineretea si promisiunile noului an. Spanacul, salata verde, urzicile, patrunjelul, ceapa verde, ridichile, busuiocul proaspat si alte condimente nu pot lipsi dintr-un meniu obisnuit pentru aceasta perioada.

– La dieta de vara, culorile sunt mult mai vii, acum verdele putand fi estompat de o bogatie de alte culori si nuante, care marcheaza nu doar o diversificare in plan alimentar, dar si un aport ceva mai mare de produse de sezon precum fructele (capsuni, cirese, mere, pere, prune), legumele (rosii, ardei gra…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu