Diete Sanatate

Diete medicale periodice pentru un organism sanatos

Diete medicale periodice pentru un organism sanatos
anatatea noastra depinde in buna masura de ceea ce mancam zi de zi, iar organismul nostru are nevoie necontenit de anumite nutrimente pe care nu i le putem oferi decat printr-o alimentatie corecta. Prea putine nutrimente, dar si prea multe pot produce dezechilibre in organism, iar in aceasta situatie vom fi nevoiti sa apelam si la o dieta medicala, special tintita pe problema noastra de sanatate.

Dietele medicale se numesc astfel deoarece sunt prescrise de catre medic si au rol in reglarea organismului pentru o buna functionare a sa. Unele diete speciale se bazeaza pe un aport util de minerale, altele incearca dimpotriva sa reduca unele nutrimente din alimentatie, precum sarea, zaharul sau grasimile si, in sfarsit altele vor incerca sa detoxifieze organismul de unele substante negative care ingreuneaza buna sa functionare si creeaza si probleme de sanatate.

Dietele pe baza de minerale sunt foarte bine diversificate si ne pot ajuta sa compensam lipsa unor minerale din organism (fier, calciu, potasiu, zinc, magneziu etc.) prin alimentatia corecta. O dieta bogata in fier, de exemplu, va ajuta la cresterea hemoglobinei din sange si la transportul sangelui in organism si este necesara pentru anemici, depresivi sau cei care inregistreaza niveluri scazute de energie peste zi. Calciul ajuta la intarirea oaselor si a danturii si, la dieta, se va procura din cele mai bune surse, adica din alimente naturale si, de preferat, proaspete.

Dietele medicale pentru ameliorarea unor boli cronice sunt si acestea de importanta majora, aici putand aminti dieta care tinteste scaderea aportului de sare, reco…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu