Sanatate Sfaturi si sugestii

Medicamente care pot insoti curele de slabit

Medicamente care pot insoti curele de slabit
Substantele si medicamentele care sunt folosite la curele de slabit sunt menite in primul rand sa ajute persoanele obeze sa piarda in greutate si nu se adreseaza de obicei celor care inregistreaza doar cateva kilograme in plus si doresc sa ajunga la o greutate optima in timp record.

Multe dintre aceste medicamente sunt aprobate, testate si utilizate pe scara larga in intreaga lume, dar sub supraveghere medicala si nu altfel. Prin introducerea de astfel de substante la dieta se urmareste nu doar scaderea in greutate, dar si eliminarea apetitului nesanatos si a obiceiurilor alimentare gresite.

Metabolismul uman este intotdeauna afectat nu doar de alimentele introduse la dieta, dar si de unele medicamente pe care le utilizam pentru tratarea unor afectiuni, iar subtantele folosite la curele de slabit se administreaza mai ales acelor persoane care au un metabolism prea lent, incapabil sa mai reactioneze pozitiv la o cura de slabit clasica. Diabeticii, persoanele care au probleme cu somnul, fumatorii inraiti sau cei cu afectiuni ale sistemului circulator pot sau nu sa beneficieze si de medicamente pentru slabit, depinzand exclusiv de medic sa ia aceasta hotarare.

Unele dintre medicamentele care pot insoti curele de slabit au o buna eficienta pe moment, dar dupa o perioada se pot din nou inregistra cresteri in greutate daca nu se schimba mai intai obiceiurile alimentare gresite si nu se adopta si un program mai riguros de miscare fizica. Alte medicamente au rol nu atat pentru scaderea in greutate in sine cat pentru reglarea proceselor la nivel psihologic, unde depresia sau oboseala fara cauza aparente vor impieta asupra dietei de slabit.

De obicei, medicamentele pentru curele de slabit se clasifica in 3 mari categorii, care urmeaza un plan riguros de atingere a obiectivelor unei cure de slabit desfasurata sub atenta supraveghere a medicului:

a) medicamente care sa reduca apetitul alimentar, micsorand astfel portiile la masa;
b) medicamente care modifica metabolismul alimentar, ajutand la stabilirea unui program riguros de servire a meselor;
c) medicamente care cresc arderile de energie, conducand la eliminarea mai rapida a grasimilor (n.a. acestea sunt dorite de obicei de mai toate persoanele supraponderale, dar ele nu se administreaza decat in ultima faza si nicidecum de la bun inceput!).

Medicamentele cu rol in reducerea apetitului alimentar “pacalesc” creierul, suprimand apetitul si inducand…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu