Diete Sanatate

Dieta pe baza de hormoni

Dieta pe baza de hormoni
O dieta destul de controversata, originara din Statele Unite ale Americii, este dieta pe baza de hormoni, unde se propune nici mai mult nici mai putin decat sa se ajunga la scaderi insemnate in greutate prin realizarea unui echilibru al organismului la nivel hormonal, pe cale alimentara.

Se afirma astfel ca anumiti hormoni din organismul nostru (insulina, testosteronul, progesteronul, cortisolul etc.) pot fi manipulati pentru a se stimula arderile de energie si obtinerea unor scaderi dorite in greutate fara ca organismul sa se resimta in vreun fel.

Autorii dietei pe baza de hormoni arata cum anumite alimente pot constribui la atingerea unui dezechilibru la nivel hormonal, ceea ce automat poate duce, spun ei, la cresterea in greutate si alte probleme de sanatate. Mai ales carbohidratii din alimentele procesate pot cauza asemenea dezechilibre si e bine ca acestia sa fie complet eliminati din dieta noastra obisnuita.

Carbohidratii deci vor ocupa un loc neinsemnat in dieta pe baza de hormoni, in special cerealele rafinate si alcoolul fiind de evitat de la bun inceput. Produsele care contin zahar si mai ales dulciurile pot…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu