Diete Sanatate

Dieta Mantuitorului Iisus

Dieta Mantuitorului IisusExista de ceva vreme o preocupare mai marcata fata de dietele practicate in perioada in care Mantuitorul Iisus isi purta pasii prin Ierusalimul antic, iar daca stai si te gandesti mai bine nici nu e prea greu sa intuiesti destul de exact tipul de alimentatie practicat de insusi Iisus Hristos, despre care nu putem crede decat ca era unul sanatos si atat de echilibrat pe cat permiteau conditiile economice ale vremii in care acesta si-a desfasurat activitatea sa misionara si profetica.

Coroborat cu dovezile biblice, documentare si arheologice, se poate astfel alcatui o dieta a Mantuitorului care sa ne fie si noua de ajutor de fiecare data cand dorim sa ii fim alaturi in toate aspectele care privesc viata noastra de zi cu zi. Ca punct de plecare este totusi bine de stiut ca dieta Mantuitorului Iisus se apropia destul de mult de dieta mediteraneana cunoscuta noua si in prezent, incluzand deci alimente proaspete, neprocesate precum pestele, fructele si legumele, dar si cerealele integrale si unele uleiuri vegetale.

Specificul traditiei iudaice se baza in trecut ca si in prezent pe o serie intreaga de recomandari si interdictii de tip alimentar la care cu siguranta s-a supus si Iisus Hristos pe parcursul intregii sale existente pamantesti. Cu siguranta acesta nu a consumat in mod obisnuit mese regulate de carne, acest aliment fiind probabil destinat doar meselor sarbatoresti care nu puteau sa se intample decat o data pe luna sau chiar si mai rar. Pestele insa se prea poate sa fi fost prezent in mod regulat la mesele evreilor din acea vreme, mai ales in zonele unde exista si o comunitate puternica de pescari.

Mai putin axata pe selectarea unei anumite game de alimente, toate adecvate din punct de vedere religios, dieta Mantuitorului trebuie sa fi pus mai degraba accentul pe imprimarea unor anumite obiceiuri alimentare, care sa alterneze sanatos si f…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu