Diete Sanatate

Dieta de primavara

Dieta de primavara
Primavara este recunoscuta pentru multele schimbari pozitive pe care le aduce in viata noastra, iar dieta specifica acestui anotimp nu poate fi ignorata daca intr-adevar apreciem plusul de savoare si de sanatate de care putem beneficia in aceasta perioada.

Pierderile in greutate sunt doar unul dintre obiectivele care pot fi atinse prin adoptarea dietei de primavara, iar caloriile suplimentare vor fi acum inamicul numarul unu atat in ce priveste aspectul corporal cat si din punct de vedere al stabilirii unei rutine alimentare menita sa le arda pe acestea ceva mai eficient.

Primavara trebuie eliminate din dieta cam toate alimentele care cer timp indelungat pentru procesarea lor, inclusiv grasimile si produsele bogate in zahar, si introduse acele alimente pe care organismul le poate digera intr-un ritm alert, atat de potrivit cu acest anotimp al renasterii tuturor energiilor pozitive.

Zarzavaturile, fructele, legumele, cerealele integrale si lactatele sunt de preferat pentru o dieta de primavara, iar alimentele bogate in fibre ar trebui consumate destul de des pentru a ajuta organismul in directia eforturilor sale de detoxifiere generala. Bineinteles, si consumul de apa si alte lichide trebuie mentinut la cote ridicate mai ales in aceasta perioada.

Portiile la masa trebuie supuse controlului strict, dar este de asemenea recomandat sa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu