Diete Sanatate

Dieta alcalina, silueta armonioasa

DISABLE_WORD_ADS=1;

Dieta

De fiecare data când descopar câte un nou tip de dieta ma minunez de câte variante exista, de cât de intensa este preocuparea specialistilor pentru determinarea populatiei de a adopta un stil de viata sanatos prin care sa arate si sa se simta bine. Este minunat, ma întreb însa cam de ce succes se bucura fiecare tip dieta, daca lumea chiar le pune în practica sau doar le ia la cunostinta, se amuza sau da din cap aprobator în timp ce consuma relaxata o punga de chipsuri.

Cred totusi ca, fie ca nu adoptam un anumit regim ca la carte, tot retinem informatiile esentiale si tot încercam sa evitam acele produse despre care tot citim ca nu sunt deloc bune pentru organism.

O lectie de alimentatie sanatoasa ne-o ofera dieta alcalina , care nu ne prescrie retete miraculoase pentru a slabi brusc si fara efort ci ne recomanda sa adoptam un principiu rezonabil pentru bunastarea noastra fizica si emotionala si pentru o silueta armonioasa dublata de o stare energetica exceptionala.

Regula este simpla: trebuie sa avem grija sa includem în hrana noastra zilnica 75-80% produse alcaline si restul alimente acide. Dieta se bazeaza pe date stiintifice si este recomandata de catre medici, nu doar pentru o talie de viespe, ci si pentru ameliorarea unor afectiuni de tipul: lipsei de energie, oboselii cronice, racelilor frecvente, iritabilitatii, unghiilor descoamate, parului despicat, pielii uscate, migrenelor, durerilor articulare, nevrozelor, durerilor musculare, etc.

Dieta este usor de pus în practica, tot ce trebuie sa faci este sa alegi din lista de alimente alcaline cele mai multe ingrediente pentru mesele tale, pe care le vei completa pe ici pe colo cu ceea ce-ti place din lista alimentelor acide.

Dintre alimentele alcaline amintim: castravetele, napul, patrunjelul, fructele de mare, avocado, sfecla, ardeiul gras, broccoli, varza, telina, andivele, usturoiul, ghimbirul, fasolea verde, laptuca, boabele de mustar, ceapa, spanacul, rosiile, soia, anghinarea, asparagusul, varza de Brussels, morcovul, conopida, gulia, prazul, fasolea boabe, rubarba, rapita, dovlecelul, macrisul, lintea, ananasul, bananele, ciresele, nectarinele, merele, perele, portocalele, semintele de dovleac, migdalele, uleiul de cocos, uleiul de peste, uleiul de trandafir, de susan, de masline, hrisca, secara, grâul, orzul, lucerna, condimentele, laptele de capra.

De cealalta parte a baricadei, alimentele acide includ: lapte de vaca, lapte de soia, brânza, înghetata, peste, pui, carne de vita, de porc, de curcan, calmar, homar, fazan, vânat, oua, gelatina, orez, ovaz, secara, porumb, ciuperci, cartofi, curmale, capsuni, fragi, zmeura, struguri, smochine, mango, pepene, mandarine, fructe uscate, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, otet, unt de arahide, margarina, unt, castane, ketchup, maioneza, mustar, zahar, îndulcitori, miere, malt, drojdie.

Având lista în fata îti va fi usor sa creezi proportiile cerute de dieta alcalina. Si mai ai o regula de urmat: bea multa apa plata cu PH cât mai mare si ceaiuri neîndulcite (în special ceai verde).

Si cam atât. Simplu si la îndemâna si nu uita de miscare. Succes!

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu