Sanatate Sfaturi si sugestii

Deprinderi sanatoase pentru a face mai multa miscare fizica

Deprinderi sanatoase pentru a face mai multa miscare fizicaNu pare dificil la o prima vedere sa te apuci de practicarea unui sport sau sa faci putina miscare fizica in fiecare zi insa aceasta poate deveni o adevarata provocare cu timpul, atunci cand descoperi ca iti trebuie multa tenacitate pentru a continua un asemenea program sanatos pentru ani buni de zile.

Este suficient in unele dimineti sa gasesti o scuza oarecare sau sa te trezesti putin mai tarziu pentru a amana exercitiile tale fizice pentru a doua zi si apoi pentru a treia zi pana ce ajungi sa renunti complet la un asemenea sanatos obicei.

Multi dintre noi gasim diverse motivatii pentru a practica pe mai departe miscarea fizica, uneori fiind vorba despre mentinerea tonusului pozitiv peste zi, alteori despre mentinerea greutatii sau dezvoltarea masei musculare, dar de cele mai multe ori va fi vorba despre sanatatea noastra, aflata la cote ridicate tocmai pentru ca ne incapatanam sa facem si putin exercitiu fizic in fiecare zi.

Ideal, pentru cele mai multe persoane, va fi sa se tina seama si de urmatoarele sfaturi pentru a se evita pauzele intre sedintele de exercitiu fizic chiar daca se va renunta uneori la aerobic in favoarea exercitiilor practicate acasa:

1. Practicati exercitii diverse si insistati pe cele care va fac placere.

2. Lucrati si individual, dar preferati si sporturile de echipa sau sedintele de fitness ori alergare in doua sau mai multe persoane.

3. Nu cautati scuze cusute cu ata alba pentru a renunta o zi sau doua la miscarea fizica.

4. Insistati pe miscarea de dimineata, de preferat in aer liber. Este cea mai indicata forma de a practica exercitiul fizic pentru sanatate.

5. Plimbarile de placere inseamna miscare si sanatate deci renuntati mai des la mijloacele de transport in comun si plimbati-va pana acasa sau pana la locul de munca acoperind macar vreo 2-3 statii.

6. Nu exagerati in practicarea exercitiilor zilnice. Daca ati facut suficient efort incat sa transpirati din abundenta este suficient si e timpul sa va hidratati putin si sa va schimbati si lenjeria si ciorapii.

7. Sportul practicat dupa ureche nu e o idee prea rea, dar atunci cand urmariti si alte obiective in afara sanatatii generale incercati sa va ghidati si dupa un program de antrenament conceput de un profesionist.

8. Obisnuiti-va sa va evaluati performantele si singuri si plusati doar atunci cand este evident faptul ca setul de exercitii ales va ajuta sa atingeti obiectivele propuse. In caz contrar este indicat sa schimbati programul de antrenament.

9. Alergarea usoara combinata cu exercitiile de mobilitate este pe departe cea mai buna cale de intretinere corporala pentru toate varstele.

10. Nu uitati sa va hidratati corect inainte si dupa efortul fizic si practicati o dieta echilibrata in nutrimente pentru a obtine un maximum de performanta.

Egirl

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu