Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum poate fumatul afecta aspectul tenului nostru?

Cum poate fumatul afecta aspectul tenului nostru?Tratamentele de infrumusetare dau de multe ori bune rezultate pentru aspectul nostru general, dar tigara ne va trage inapoi facandu-ne sa investim banii nostri cam de pomana si sa pierdem astfel multe dintre beneficiile reale pe care ni le pot conferi produsele cosmetice si sedintele petrecute la salon.

Fumul de tigara se stie de multa vreme ca are un impact negativ asupra sanatatii pielii, furand multe dintre nutrimentele de care avem nevoie pentru elasticitate si fermitate, iar cosmeticele isi reduc din eficacitate in prezenta acelorasi ravagii facute de tutun in organismul nostru. Adolescentele si femeile tinere in special au de suferit din aceasta cauza, tot ele avand o viata foarte activa si alimentandu-se din acest motiv intr-un mod incorect si haotic.

Pentru sanatatea tenului, tigara este la fel de nociva ca si efectul exercitat de actiunea razelor solare, fiind obligatoriu pentru fumatoare consumul suplimentar la masa de seminte cu rol in combaterea radiatiilor, dar si a toxinelor din tigara precum si un bun aport zilnic de antioxidanti la dieta. "Fata de fumatoare" nu este doar o vorba din popor ci si un termen medical pe care doctorii il utilizeaza atunci cand doresc sa descrie ravagiile facute de adoptarea acestui obicei pe durata a zeci de ani de zile.

Tigara genereaza frecvent radicalii liberi in organismul nostru, iar acestia nu pot fi combatuti doar prin uzul corect de produse cosmetice, fiind nevoie si de masuri alimentare utile care sa previna degradarea constanta a pielii noastre. Spre deosebire de radiatiile solare, care afecteaza doar exteriorul, tigara este mult mai nociva, afectand si sanatatea organelor noastre vitale precum si activitatea la nivel celular.

Din aceste motive este de luat serios in considerare renuntarea definitiva la fumat atat din motive de sanatate cat si pentru a reusi sa ne mentinem frumoase pentru cat mai multa vreme. Cafeaua sau un paharel de vin rosu servite rar nu ne vor face rau, dar tigara cu siguranta ne dauneaza deoarece confera dependenta si nu poti in consecinta sa tii sub control aportul zilnic de nicotina si alte substante periculoase pentru organismul uman.

Chiar si daca nu se poate renunta definitiv la tigara tot este indicat sa se limiteze drastic numarul tigarilor fumate peste zi, in acest mod putand fi prevenite efectele negative cumulat cu o alimentatie corecta si o ingrijire atenta a tenului nostru. Tutunul este un inamic al organismului uman si nu trebuie sa ii dam apa la moara pentru ca nu ne va ierta, actionand incet, dar sigur asupra sanatatii noastre pe termen lung.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu