Diete Sanatate

Cura de ingrasare, mai rea decat cea de slabire


Cura de ingrasare

Dietele sunt la moda în aceeasi epoca în care alimentatia este dominata de mâncarea de tip fast food. Pentru o analogie grosiera putem apela la exemplul creatorilor de virusi cu scopul de a vinde apoi programe antivirus. Totul este o afacere, un cerc vicios în care, daca ne lasam prinsi, va fi vai de noi.

Dar sa-mi reiau ideea. Într-o lume dominata de mâncare si obiceiuri nesanatoase contracarata de o serie aproape infinita de retete de slabit, exista persoane care totusi nu reusesc sa se îngrase, desi si-ar dori foarte mult acest lucru.

Bineînteles ca nutritionistii si nu numai au valorificat si acest teren fertil si au lansat pe piata tot felul de retete, de produse, de tincturi si alte prafuri destinate acestei categorii (ce-i drept minore) care viseaza la câteva kilograme în plus. Nu e rau deloc, dar din pacate, cele mai multe dintre aceste persoane care vor sa se îngrase nu reusesc sa faca acest lucru pentru ca sunt bolnave (anemie, ulcer, hipertiroidism, probleme hormonale, colon iritabil sau alte boli digestive) si pâna nu rezolva problema de sanatate nu vor putea creste în greutate.

Dupa eliminarea problemei medicale, persoanele care doresc sa se îngrase pot respecta anumite reguli benefice în acest sens. Cel mai important este ca hrana folosita în scop de îngrasare sa fie sanatoasa. Un meniu de tip junk food poate aduce kilograme mai multe dar si riscuri pe masura, asa ca nu recomandam o asemenea abordare.

Ideal este sa manânci la ore fixe, trei mese pe zi si doua gustari si sa cresti aportul de proteine (carne, oua, lactate, orez, paste, cereale, pâine integrala). Legumele si fructele, proaspete si uscate, nucile si semintele toate sunt ideale pentru un regim sanatos de îngrasare.

Toata operatiunea trebuie însotita de un program rational de exercitii fizice, dupa un ritual pus la cale de specialisti, gândit în special pe dezvoltarea musculaturii si pe cresterea rezistentei fizice. Nu vei putea face orice exercitii fizice vrei pentru ca majoritatea antrenamentelor sunt facute pentru a pierde în greutate si nu cred ca asta ar fi ideea.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu