Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum ne ajuta postul sa eliminam toxinele din organism?

Cum ne ajuta postul sa eliminam toxinele din organism?
Postul traditional, care presupune asa cum stiu multi dintre noi, abstinenta nu doar de la produsele alimentare de origine animala, dar si de la alte preparate gustoase si consistente, este o forma deosebit de utila de detoxifiere, cunoscuta si pusa in practica de mii de ani atat de catre iudeo-crestini cat si de catre adepti ai altor curente religioase.

Pentru persoanele deprinse cu aceasta practica milenara, postul presupune si abtinerea de la lichide, nu doar de la alimentele solide, dar si abtinerea de la condimente, stimulente diverse, sex sau activitati generatoare de stres. Prin post, multi declara ca au inregistrat reveniri spectaculoase in urma unor boli cronice si chiar terminale, iar altii de asemenea au simtit o stare de bine superioara la finalul perioadei de abstinenta voluntara.

In general, postul traditional dureaza de la o singura zi sau cateva zile si pana la o luna intreaga sau chiar mai mult, obiectivele propuse in aceasta perioada vizand atingerea unei stari spirituale superioare, imbunatatirea sanatatii, dar si detoxifierea organismului. Intrucat aceste obiective sunt obtinute simultan, nu se poate spune ca un credincios vizeaza in primul rand vindecarea de o boala sau iertarea de pacate ci se urmeaza un ritual bine pus la punct la capatul caruia credinciosul este victorios pe mai multe planuri, daca desigur a reusit sa respecte intru totul cerintele aspre ale perioadei de abstinenta.

Postul nu functioneaza intr-o forma magica ci poate fi analizat si explicat in mod stiintific, stiindu-se in prezent faptul ca abtinerea de la alimentele solide cumulata cu aportul moderat de apa declanseaza un mecanism care forteaza toxinele sa paraseasca corpul, eliberand ficatul si alte organe de o presiune suplimentara si aducandu-se astfel un plus de sanatate pentru intregul organism. Inclusiv grasimea stocata anterior este acum utilizata in arderile metabolice, iar credinciosul inregistreaza astfel si scaderi binevenite in greutate.

Starile de depresie, oboseala cronica, durerile suspecte in diferite zone ale corpului sau insomnia sunt ameliorate simtitor prin post, organismul avand acum la dispozitie resurse suplimentare pentru a se lupta cu boala, pentru a procesa mai bine alimentele sau pentru a utiliza mai eficient nutrimentele din alimentatie in ariile unde a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu