Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum atingem greutatea corporala optima?

Cum atingem greutatea corporala optima?Se cunosc riscurile pentru sanatate generate de surplusul de greutate si nu putine sunt persoanele care au optat in mod repetat pentru o cura de slabit cu sanse mai mici sau mai mari de reusita. De multe ori insa aceste diete de slabire nu reusesc sa dea rezultatele mult visate, in parte deoarece nu se respecta intocmai planul alimentar ales si in parte deoarece nu se cunosc in amanunt efectele negative asupra cresterii in greutate a multor dintre produsele alimentare considerate ca sigure pentru consum.

Pentru a avea cu adevarat succes, dintr-o dieta de slabire nu trebuie sa eliminam doar carnea grasa si alte produse bogate in grasimi saturate, dar e nevoie sa reducem la minimum toate alimentele care contin grasimi de orice fel, inclusiv margarina, uleiul vegetal, branzeturile nedegresate si cam toata gama de produse de bacanie si patiserie cu continut ridicat de zahar si grasime. Desi prima impresie ne spune ca astfel am risca sa suferim de foame nu este adevarat deoarece ne raman multe alternative bune, precum legumele, cerealele si fructele, care pot fiecare sa constituie baza unor mese gustoase si usoare, daca stim si cum sa le preparam.

Suplimentar, este bine sa se tina la modul foarte serios si un jurnal alimentar cu detalii amanuntite atat asupra preparatelor de la fiecare masa principala cat si asupra ingredientelor de la gustarile dintre mese. Avand astfel o imagine exacta a intregii diversitati alimentare consumata de-a lungul unei saptamani se pot face comparatii utile pentru a se reduce aportul de anumite alimente sau a se creste chiar portiile acolo unde situatia arata clar ca nu s-ar putea inregistra cresteri in greutate de nici un fel. Jurnalul alimentar este cu atat mai util pentru persoanele supraponderale care nu au acces la un nutritionist profesionist si nici nu sunt intru totul satisfacute de eventualele sfaturi ale medicului la care apeleaza pentru ajutor.

Ca masuri utile pentru scaderea in greutate si atingerea pragului optim se pot avea in vedere si urmatoarele recomandari:

– Niciodata nu incercati sa pierdeti prea multe kilograme in foarte scurta vreme. Desi este posibil sa se intample acest lucru, sansele de a recastiga kilogramele pierdute sunt mari deoarece nu veti reusi prin dieta de soc adoptata sa va creati si o disciplina alimentara pe termen lung. Limitati-va deci la obiective care tintesc pierderea saptamanala a macar 1-2 kilograme si incercati sa va tineti de dieta adoptata, mai ales daca vedeti ca aceasta da rezultate mici, dar si sigure.

– Orice dieta ati alege, daca stiti ca nu veti reusi sa va abtinet…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu