Incepand cu anul 1972, clismele cu cafea au intrat in manualele de medicina ca parte dintre practicile autorizate de catre autoritatea medicala internationala si tot mai multe clinici de stat si particulare au inceput a face apel si la aceasta modalitate terapeutica, utila pentru vindecarea unor afectiuni diverse.
Obiectivul primordial al clismelor cu cafea nu este, asa cum s-ar crede, curatarea colonului de impuritati ci detoxifierea ficatului, dar sunt necesare si masuri speciale de administrare a acestor clisme pentru a se atinge nivelul dorit de eficienta. Unii medici cred in utilitatea clismelor cu cafea, altii insa le condamna si nu sunt de acord cu aceasta practica.
Clismele cu cafea nu se administreaza niciodata in mod independent, fara supraveghere medicala deoarece riscurile sunt prea mari, fiind raportate si cazuri de deces ca rezultat direct al administrarii iresponsabile a unei astfel de proceduri. In clinicile particulare din Germania si Austria, de exemplu, clismele cu cafea sunt parte dintr-un tratament mai complex care poate urmari fie stoparea evolutiei cancerului, fie cresterea capacitatii de rezistenta a organismului, fie alte obiective de sanatate.
In mod practic, clismele cu cafea stimuleaza ficatul sa elibereze mai usor toxinele mai intai din bila si de aici la exterior prin canalul colonului. Exista o documentatie vasta, care arata in detaliu modul in care aceste procese au loc in organism, cafeaua trebuind sa se afle la o anumita temperatura, iar pacientul pregatit minutios in avans pentru acest procedeu. Nu doar detoxifierea ficatului se petrece in urma administrarii de clisme cu cafea, dar au loc si efecte benefice cu impact asupra circulatiei periferice din anus si colon, se curata mai bine si intestinul gros si pot fi ameliorate durerile musculare sau de alta natura.
Clismele cu cafea sunt contraindicate persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului digestiv, celor care sufera de hemoroizi in stare grava si alte probleme cronice ale anusului, bolnavilor de cancer gastro-intestinal, suferinzilor de afectiuni ale inimii si sistemului circulator precum si persoanelor recent operate sau cu hernie. Gravidelor le sunt interzise clismele cu cafea si de asemenea copiilor.
Doritorii pot afla mai multe informatii consultand informatia oferita pe Internet sau de catre clinicile de specialitate care utilizeaza frecvent aceasta procedura, dar trebuie inteles faptul ca exista in unele situatii si efecte secundare dintre cele mai neplacute, plecand de la simpla diareea si pana la complicatii grave de natura intestinala sau de alta natura.
Cafeaua poate fi chiar respinsa de catre unele organisme din motive de incompatibilitate si de aceea trebuie facute si analize medicale mai inainte de a se permite aplicarea acestei proceduri. Sub nici o forma nu incercati sa va administrati acasa o clisma cu cafea deoarece riscurile sunt prea mari putand uneori surveni chiar decesul la scurta vreme dupa administrarea acestei proceduri destul de complexe.
Adauga comentariu