Sanatate Sfaturi si sugestii

Clasificarea nutrientilor de baza

Clasificarea nutrientilor de baza
Atunci cand mergem la medic pentru analize sau daca vizitam un profesionist in nutritie si dorim sa ni se recomande o dieta adecvata intotdeauna va trebui sa ne ghidam dupa nivelul de nutrienti de baza pe care ii contine sau nu organismul nostru. Acesti nutrienti se clasifica in doua mari clase, usor de diferentiat si probabil deja cunoscute celor mai multi dintre dumneavoastra:

1. Macronutrientii – sunt substante care ofera necesarul de energie pentru organismul uman si fara de care nu ne-am putea duce la indeplinire activitatile zilnice. Macronutrientii trebuie introdusi in alimentatia noastra zilnice si e recomandat sa nu se faca abuz de nici unul dintre acestia ci sa se ofere la mesele zilnice un meniu armonios si echilibrat, care sa includa de toate. Din aceasta clasa a macronutrientilor fac parte apa, carbohidratii, proteinele si grasimile alimentare.

2. Micronutrientii – sunt substante care ajuta la reglarea functiilor organismului, a proceselor chimice complexe, precum si la regenerarea tesuturilor sau a celule…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu